AS Roma dankt ongelukkige doelman voor behouden perfecte score
Ploeg van afwezige Strootman wint ook tweede wedstrijd

13-09-2014 20:05

AS Roma heeft zaterdag ook het tweede duel in de Serie A gewonnen. De Romeinen waren op bezoek bij Empoli met 1-0 te sterk voor de promovendus. Roma gaat daardoor voorlopig met 6 uit twee aan kop op het hoogste Italiaanse niveau.

AS Roma had een eigen doelpunt van doelman Luigi Sepe nodig om te winnen. De keeper dook in de blessuretijd van de eerste helft naar een schot van Radja Nainggolan (foto). Hij miste de bal, maar het schot belandde op de paal en stuiterde vervolgens via de rug van Sepe in het doel. De zege was overigens zeer verdiend. De Romeinen waren heer en meester, maar vaak ongelukkig in de afronding.

Urby Emanuelson bleef het hele duel op de bank bij AS Roma. Kevin Strootman is nog niet terug van zijn kruisbandblessure en maakt vermoedelijk over één a twee maanden pas zijn rentree in de hoofdmacht.