Overtuigend PEC Zwolle toont kwetsbaarheid PSV feilloos aan
Eindhovenaren kansloos onderuit: 3-1

13-09-2014 22:35
23

PSV is zijn ongeslagen status kwijt. De ploeg van trainer Phillip Cocu werd zaterdag afgetroefd door PEC Zwolle, dat de koploper van de eredivisie met 3-1 versloeg. PSV beleefde een dramatische avond in het IJsseldelta-stadion, want topschutter en smaakmaker Memphis Depay viel al na een kwartier geblesseerd uit.

PSV had tot aan zaterdag alle wedstrijden dit seizoen gewonnen, vier in de competitie en vier in de Europa League, maar beet zich stuk op het zo makkelijk voetballende PEC Zwolle. De ploeg van Ron Jans verwende het publiek in Zwolle met flitsende aanvallen en vlotte combinaties. Zeker voor rust had PSV grote moeite met de opkomende middenvelders van de thuisclub, die steeds gevaarlijk opdoken in de buurt van het strafschopgebied. Cocu voelde zich in de rust genoodzaakt om Adam Maher te wisselen voor Oscar Hiljemark, om zo wat meer grip op de wedstrijd te krijgen.

De PSV-trainer had vroeg in de wedstrijd al voor de eerste keer moeten wisselen, toen Depay geblesseerd was geraakt. Met de trefzekere aanvaller, al goed voor vijf doelpunten in de eredivisie, verdween meteen de angel uit het aanvalsspel van de bezoekers. Toch kwam PSV na een half uur op voorsprong toen Joost Broerse een hoekschop van Maher op knullige wijze met de hand beroerde. Luuk de Jong schoot PSV vanaf 11 meter op voorsprong.

Luuk de Jong door goalsandmore

De beste kansen waren echter voor PEC Zwolle, dat kort voor rust verdiend weer langszij kwam. De thuisclub kreeg daarbij wel hulp van PSV-doelman Jeroen Zoet, die een schot van Jesper Drost volledig verkeerd beoordeelde en via zijn handschoenen in het doel zag vliegen (1-1). PSV kreeg in de tweede helft weliswaar meer grip op de wedstrijd, maar juist toen de bezoekers gingen aandringen, viel het doelpunt aan de andere kant.

Jesper Drost door goalsandmore

Broerse krulde een vrije trap vanaf zo'n 25 meter met zijn linkervoet op fraaie wijze in de hoek: 2-1. De verdediger maakte daarmee meteen zijn fout uit de eerste helft goed. PSV probeerde er nog wel een slotoffensief uit te persen, maar het elftal van Cocu wist bar weinig kansen af te dwingen. Ben Rienstra gooide de wedstrijd in de slotfase op slot met de 3-1.

Joost Broerse door goalsandmore

Ben Rienstra door goalsandmore

Doelpuntenmakers:

32' Luuk de Jong (pen) 0-1
40' Jesper Drost 1-1
64' Joost Broerse 2-1
87' Ben Rienstra 3-1