Groep E: Dinamo Moskou bevestigt favorietenrol in poule van PSV
Russische topclub zegeviert in Griekenland

Groep E: Dinamo Moskou bevestigt favorietenrol in poule van PSV

18-09-2014 20:51

Dinamo Moskou heeft donderdagavond nog maar eens benadrukt dat het misschien wel dé favoriet is in Groep E, waar ook PSV in is ingedeeld. De Russische topclub won de moeilijke uitwedstrijd tegen Panathinaikos met 1-2.

Bij Dinamo Moskou begon Alexander Büttner in de basis. Ook de oude bekenden Stanislav Manolev (PSV), Balazs Dzsudzsák (PSV) en Douglas (FC Twente) hadden een basisplaats bij de Russen. Aan de kant van Panathinaikos speelden ook twee spelers met een verleden in de Eredivisie, namelijk Danijel Pranjic (sc Heerenveen) en David Mendes da Silva (AZ, Sparta, NAC, Ajax).

Vlak voor rust kwam Dinamo Moskou terecht op voorsprong via Aleksandr Kokorin (foto). De Russische international werd vrijgespeeld door Kevin Kuranyi en rondde feilloos af. Direct na rust werd de wedstrijd beslist door Aleksej Ionov, die scoorde op aangeven van Dzsudzsák. Een rake kopbal van Thanasis Dinas  betekende de 1-2, maar verder kwam het Panathinaikos van trainer Yannis Anastasiou (ex-speler van Ajax, Willem II) niet.