Groep L: Belgen onderuit in Polen, Trabzonspor wint in slotfase
Twee teams grijpen de winst op eerste speeldag

Groep L: Belgen onderuit in Polen, Trabzonspor wint in slotfase

18-09-2014 22:59

Groep L van de Europa League is van start gegaan met een overwinning voor Legia Warschau, ten koste van Sporting Lokeren (1-0). Metalist Kharkiv verloor in de slotfase van Trabzonspor: 1-2.

Het Poolse Legia Warschau is de Europa League begonnen met een nipte overwinning op het Belgische Sporting Lokeren. Na negentig minuten stond er een 1-0 stand op het scorebord van de Pepsi Arena.

Miroslav Radovic zorgde na ruim een uur voor de beslissing. Op aangeven van ploeggenoot Michal Kucharczyk maakte hij de enige en dus winnende treffer van de avond. Beide ploegen hielden elkaar qua veldspel behoorlijk in evenwicht, maar de Poolse ploeg wist op basis van klasse en ervaring de winst binnen te slepen.

Legia maakte eerder dit seizoen indruk in de kwalificatiefase van de Europa League. Het tweeluik met de Schotse topclub Celtic leverde twee imponerende overwinningen op, maar door een administratieve fout werd dat succes tenietgedaan. Tot frustratie van de ploeg uit Warschau werd uitschakeling een feit door de opgelegde sanctie.

Metalist Kharkiv - Trabzonspor
Metalist Kharkiv heeft nagelaten om een punt over te houden aan het thuisduel met Trabzonspor. Kevin Constant (0-1) en Volodymyr Gomenyuk (1-1) leken een puntendeling neer te zetten, maar in de negentigste minuut kreeg het duel alsnog een winnaar. Avraam Papadopoulos veroverde de status van matchwinaar.