Van Dijk groeit en groeit bij Celtic: Ik weet niet wat de toekomst brengt
"Ik ben blij dat ik opgeroepen werd voor Oranje en hoop er weer bij te zijn"

Van Dijk groeit en groeit bij Celtic: "Ik weet niet wat de toekomst brengt"

19-09-2014 07:44
4

Virgil van Dijk hield met Celtic een puntje over aan het Europa League-bezoek aan Red Bull Salzburg. In Oostenrijk speelde de kampioen van Schotland met 2-2 gelijk, een resultaat waar Virgil van Dijk na afloop goed mee kon leven.

René van Zee
SALZBURG

Het mag een klein wonder heten dat Van Dijk nog altijd speler van Celtic is. Verschillende clubs uit de Premier League poogden de Nederlandse tot op het allerlaatste moment van de zomerse transfermarkt weg te plukken uit Glasgow, waar hij na een uitstekend debuutjaar de interesse wekte van clubs als Arsenal, Sunderland en Southampton. De Schotten hielden de deur naar een vertrek resoluut dicht en zo kan het dat Van Dijk donderdag zijn opwachting maakte namens The Bhoys in Salzburg.

De Nederlander, onlangs door bondscoach Guus Hiddink opgeroepen voor Oranje, zet zijn toekomstplannen even in de ijskast. "Over mijn toekomst kan ik niet veel zeggen", reageert Van Dijk in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik heb het op dit moment goed naar mijn zin bij Celtic, ik weet niet wat de toekomst brengt. Ik ben blij dat ik opgeroepen werd voor Oranje en ik hoop er volgende week weer bij te zijn."

Het gelijkspel in Salzburg vond Van Dijk, samen met doelman Craig Gordon één van de beste spelers aan Schotse zijde, terecht. "We hadden Red Bull goed geanalyseerd en die analyse is ook zo uitgekomen. Red Bull speelt bijna alles door het midden en komt elke keer met sterke pressing. Daar hebben we ons goed op ingesteld. Het is jammer dat Red Bull nog gelijk wist te maken, maar we zijn tevreden met het resultaat."

Van Dijk is een leider in het veld, viel ook in Oostenrijk op. In die rol maakt hij bijna wekelijks stappen vooruit. De oud-speler van FC Groningen voelt zich prettig in het hart van de Schotse defensie. "Inderdaad, ik coach in het veld mijn team. Die leiderskwaliteiten had ik reeds in de jeugd bij Willem II en later ook bij FC Groningen", aldus Van Dijk.