Is hij nou een eikel, dan zou ik hem de overstap naar Feyenoord niet gunnen
Cillessen: "Hij kan verschrikkelijk goed keepen. Te goed voor een rol als reserve bij Ajax"

"Is hij nou een eikel, dan zou ik hem de overstap naar Feyenoord niet gunnen"

19-09-2014 07:16
12

Jasper Cillessen neemt het zondag met Ajax op tegen Feyenoord. Wat de Klassieker van zondag nog net iets specialer maakt is dat zijn voormalige collega Kenneth Vermeer nu het doel van Feyenoord verdedigt.

Vermeer, in Amsterdam voorbijgestreefd door Cillessen, besloot kort voor het einde van de zomerse transferperiode de stap naar Feyenoord te maken. Een gevoelige transfer, maar Cillessen snapt de beweegredenen van de keeper. "We kennen allemaal zijn kwaliteiten, hij kan verschrikkelijk goed keepen. Te goed voor een rol als reserve bij Ajax. Dus ja, ik denk dat Feyenoord erop vooruit is gegaan", zegt Cillessen op de officiële website van Ajax over de transfer van zijn voormalige collega.

Volgens Cillessen is Vermeer de laatste die niet met de spanning om kan gaan, wanneer hij zondag tegen zijn oud-werkgever speelt. "Kenneth heeft ook in belangrijke Champions League-wedstrijden fantastisch gekeept. Hij maakt zich er niet druk om. Net werd ik gevraagd naar zijn zwakkere punten. Maar daar ga ik niet over praten. Dat vind ik niet netjes", vervolgt Cillessen, die altijd op een prettige manier heeft samengewerkt met Vermeer. "We waren collega's die het beste uit elkaar wilden halen."

"Mijn situatie was alleen minder extreem"
"We missen zijn lach die altijd door de kleedkamer galmde. Is hij nou een eikel, dan zou ik hem de overstap naar Feyenoord niet gunnen. Maar Kenneth is een fantastische persoonlijkheid", zegt Cillessen, die weet in wat voor situatie Vermeer verkeerde. "Ja", zegt de doelman, die in het verleden ook dacht aan een vertrek bij Ajax toen hij als tweede doelman op de bank plaats moest nemen.

"Mijn situatie was alleen minder extreem. Op het moment dat ik aangaf weg te willen, waren er geen clubs, dus kon ik niet in die situatie belanden. Maar was dat wel zo geweest, dan had ik toch moeten nadenken over mijn sportieve ambities", aldus de doelman van het Nederlands elftal op de website van Ajax. Een overstap naar een aartsrivaal, dat is echter geen mogelijkheid voor Cillessen, vertelde de keeper donderdag.