UEFA beslist vrijdag over 'Europa's EK': Amsterdam en KNVB in spanning

UEFA beslist vrijdag over 'Europa's EK': Amsterdam en KNVB in spanning

Gepubliceerd: vrijdag 19 september 2014 om 07:33vr 19-09-2014 om 07:33

De KNVB weet vrijdagmiddag of Amsterdam een van de speelsteden is tijdens het Europees kampioenschap voetbal van 2020. Dat toernooi wordt vanwege het zestigjarig bestaan van de UEFA in dertien verschillende landen gehouden.

De beslissing wordt rond 13.00 uur genomen tijdens een speciale bijeenkomst in Genève. De UEFA moet een keuze maken uit negentien kandidaten. De bond is positief gestemd over de Nederlandse plannen, die als goed uitgewerkt worden beschouwd. De KNVB hoopt in de Amsterdam ArenA drie groepswedstrijden en één duel in de achtste of kwartfinales te kunnen organiseren.

Duitsland (München) en Engeland (Wembley) azen op het pakket dat recht geeft op duels in de halve finale en de finale. "Een toernooi in dertien Europese steden, daar móéten wij onderdeel van zijn. Dat is de ambitie die we hebben en de verantwoordelijkheid die we met alle betrokken partijen zijn aangegaan", zei directeur betaald voetbal Bert van Oostveen eerder in gesprek met Voetbal International al over het EK in 2020.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws