City-spelmaker heeft vertrouwen: Wij zullen Diego Costa afstoppen
Diego Costa maakt indruk op landgenoot David Silva

City-spelmaker heeft vertrouwen: "Wij zullen Diego Costa afstoppen"

20-09-2014 10:24

In de Premier League staat zondag het topduel tussen Manchester City en Chelsea op het programma. Bij laatstgenoemde club steekt nieuweling Diego Costa in blakende vorm, maar City-middenvelder David Silva heeft er vertrouwen in dat zijn landgenoot aan banden wordt gelegd.

Costa heeft de teller na vijf wedstrijden voor Chelsea al op zeven doelpunten staan en Silva erkent dan ook dat de aanvaller indrukwekkend aan het avontuur bij zijn nieuwe werkgever is begonnen. "Diego heeft veel indruk gemaakt", vertelt de Spanjaard aan Engelse media. "Het is niet makkelijk om hier te wennen, maar het is duidelijk dat hij daar geen moeite mee heeft gehad."

"Hij heeft al zeven keer gescoord, dus de statistieken spreken vooralsnog boekdelen. Dat is belangrijk voor Chelsea, maar voor ons is het minder leuk. Gelukkig hebben we een goede verdediging, dus ik geloof erin dat wij hem zullen afstoppen", vervolgt Silva, die bij Chelsea met Cesc Fábregas nog een landgenoot treft. "Ik ken Cesc al sinds ik zestien ben en we samen in de Spaanse jeugdelftallen speelden. Ik kijk er naar uit om hem te ontmoeten."