In het kort: 'Pana' vecht zich naar overwinning, Sevilla trekt Feyenoord-lijn door

21-09-2014 23:49

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Tweede zege voor 'Pana'
Panathinaikos heeft zondagavond in de Griekse competitie de tweede zege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Platanias werd het 2-3. De winnende treffer kwam op naam van de Portugees Zeca. De Nederlandse middenvelder David Mendes da Silva viel na een klein uur in bij de stand van 2-2. Panathinaikos heeft nu zeven punten uit vier duels.

Olympiakos is met tien punten de nieuwe koploper. De topper tegen Veria, dat nog geen punt had verspeeld, eindigde in 3-0. Na een rake strafschop van Kostas Mitroglou viel de beslissing pas in de slotfase. Kees Luijckx kon niet voorkomen dat Niki Volos, dat trainer Wiljan Vloet al na drie duels ontsloeg, stijf onderaan bleef. De hekkensluiter was thuis volstrekt kansloos tegen Ergotelis, dat ook nog puntloos was: 1-4.

Lokeren klimt naar derde plek
Lokeren is na de achtste speelronde in de Belgische Jupiler Pro League de nummer drie op de ranglijst. De ploeg van trainer Peter Maes won op eigen veld met moeite van KV Mechelen: 3-2. Lokeren zag Mechelen tot twee keer toe op gelijke hoogte komen, maar de gasten moesten uiteindelijk toch het hoofd buigen.

Beshart Abdurahimi zette de thuisploeg na een half uur spelen op 1-0, maar vijf minuten later maakte Tim Matthys alweer gelijk. In de vijftigste minuut zorgde Abdurahimi opnieuw voor de voorsprong, maar net als in de eerste helft werd de stand 5 minuten later weer in evenwicht gebracht, dit keer via Sheldon Bateau. Koen Persoons bezorgde Lokeren in de slotfase alsnog de zege. Lokeren heeft vier punten achterstand op koploper Anderlecht

Sevilla wint ook van Córdoba
Sevilla heeft het zich zondag onnodig moeilijk gemaakt in de uitwedstrijd tegen promovendus Córdoba, maar toch gewonnen. De ploeg van trainer Unai Emery won mede dankzij twee treffers van Carlos Bacca met 3-1. Door die zege gaat Sevilla, dat donderdag simpel afrekende met Feyenoord (2-0), voorlopig aan kop in de Primera Division.

Bacca zette de gasten al na vijf minuten op voorsprong, maar ondanks het overwicht bleef het lang slechts 0-1. Pas halverwege de tweede helft verdubbelde Stéphane M'Bia de marge voor Sevilla. Borja García bracht de spanning in de 83e minuut terug, maar toen Aleksandar Pantic even later een overtreding in zijn eigen strafschopgebied beging was de spanning weg. Bacca benutte de strafschop feilloos. Mike Havenaar (ex-Vitesse) speelde het eerste uur mee bij de thuisploeg.

Shakhtar Donetsk onderuit
Shakhtar Donetsk heeft in de Oekraïense competitie de eerste nederlaag geleden, nog wel voor eigen publiek. De koploper boog voor Zorya Luhansk: 0-1. Maksim Malisjev scoorde vlak voor rust. Het nog ongeslagen Dnjepr Dnjepropetrovsk kan maandagavond de eerste plaats overnemen door Olimpik Donetsk te verslaan. Dinamo Kiev krijgt bezoek van Volin.

Puntenverlies Van Dijk met Celtic
Celtic is in de Schotse competitie verder achterop geraakt bij de koplopers Dundee United en Inverness CT. De titelverdediger sloot zondag voor eigen publiek tegen Motherwell af op 1-1. De bezoekers kwamen na twintig minuten op voorsprong door John Sutton. Kris Commons maakte halverwege de tweede helft gelijk vanaf de strafschopstip. De jacht op de winnende treffer had geen succes. Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd. Celtic is vierde met twaalf punten.

Vormer wint ruim met Club Brugge
Club Brugge heeft zich zondag in de subtop van de Belgische Jupiler Pro League gemeld. De ploeg van trainer Michel Preud'homme was op eigen veld duidelijk de baas over Kortrijk: 5-0. Oud-PSV'er Timmy Simons tekende in de 88e minuut voor de 4-0. Ruud Vormer speelde het hele duel bij de thuisclub, hij kreeg geel. Bij Kortrijk stond de Nederlander Robert Klaasen 90 minuten binnen de lijnen. Dat gold niet voor zijn ploeggenoot Maxime Chanot, die na een uur spelen zijn tweede gele kaart kreeg en mocht gaan douchen.

Geen rol voor Dost bij vierklapper Wolfsburg
Bayer Leverkusen heeft zondag niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Bayern München bij Hamburger SV (0-0). Leverkusen ging op bezoek bij VfL Wolfsburg hard onderuit: 4-1. Leverkusen kwam al na acht minuten met tien man te staan toen Giulio Donati een doorgebroken speler onderuit haalde. De toegekende strafschop werd door Ricardo Rodriguez benut: 1-0. Josip Drmic bracht het tiental na een half uur nog wel langszij, maar op slag van rust zorgde Vieirinha ervoor dat Wolfsburg toch met een voorsprong (2-1) de pauze inging. Wolfsburg liep in de tweede helft via Rodriguez en Aaron Hunt uit naar 4-1. Bas Dost bleef het hele duel op de bank bij de thuisclub.

Standard wint weer eens
Standard Luik heeft zondag weer eens gewonnen in de Belgische Jupiler League. De ploeg van trainer Guy Luzon boekte zonder de geblesseerde Ronnie Stam een zege (2-0) bij Waasland-Beveren. Standard sloot zich door die overwinning, met dank aan doelpunten van Jorge Teixeira en Paul José Mpoku, aan bij de riante subtop. De Belgen begonnen sterk aan het seizoen met twee overwinningen, maar daarna werd er slechts twee keer gelijk gespeeld en drie keer verloren.

Cassano kan het nog
Parma heeft zondag de eerste punten van het seizoen gepakt dankzij een uitzege bij Chievo Verona: 2-3. Antonio Cassano was met twee treffers de gevierde man voor de ploeg, die de laatste plaats weer overdeed aan Empoli. Chievo leidde bij rust met 1-0 door een vroeg doelpunt van de Argentijn Mariano Julio Izco. Cassano en Massimo Coda bogen die achterstand om in een 3-1-voorsprong. Acht minuten voor tijd bepaalde Alberto Paloschi de eindstand op 2-3. Parma is nu middenmoter met drie punten uit drie duels.

Negen kaarten voor Almeria
Middenmoter UD Almería heeft zondag in de Spaanse Primera División een 2-1-zege geboekt bij Real Sociedad. Opmerkelijk was het aantal gele kaarten dat de gasten incasseerden: liefst negen stuks waarvan twee voor de Argentijn Sebastián Dubarbier die tien minuten voor tijd van het veld moest. Almería leidde op dat moment met 2-0 door een eigen doelpunt van Albert De la Bella en een treffer van Mauro Dos Santos. Tegen tien man slaagde Sociedad er nog wel in eenmaal te scoren via Gonzalo Castro.