Pastoor ontkent buitenspel zetten Van Basten: Ik heb heus wel historisch besef
"Waarom dan Marco dan toch dat gevoel had?"

Pastoor ontkent buitenspel zetten Van Basten: "Ik heb heus wel historisch besef"

22-09-2014 00:02
6

Alex Pastoor heeft geen idee waarom Marco van Basten het gevoel heeft dat zijn assistent hem buitenspel probeerde te zetten. Dat zei Pastoor zondagavond bij Studio Voetbal.

Pastoor ontkent dat hij heeft geprobeerd Van Basten aan de kant te schuiven bij AZ. "Waarom dan Marco dan toch dat gevoel had? Dat moet je aan hem vragen", reageerde de trainer, die aanvankelijk van positie zou wisselen met Van Basten, maar het niet eens werd over een contract van negen maanden. Bovendien was er sprake van een 'integriteitskwestie'.

Pastoor, die onder meer de parkeerplek van Van Basten probeerde in te pikken, beweert dat hij juist veel ontzag heeft voor Van Basten. "Ik heb heus wel historisch besef. Ik heb ook op televisie naar hem gekeken tijdens het EK van 1988. Marco van Basten is Marco van Basten."

Mogelijk heeft Van Basten de situatie door zijn emoties verkeerd geïnterpreteerd, denkt Pastoor. "We moeten niet vergeten dat hij een knieval heeft gemaakt. Dat doet wat met een mens. Hij heeft gezegd: 'Zo kan het niet langer. Ik wil lekker kunnen slapen.'"