In het kort: Valencia tweede in Spanje, oud-PSV'er maakt zich op voor rentree

In het kort: Valencia tweede in Spanje, oud-PSV'er maakt zich op voor rentree

22-09-2014 22:43

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Valencia naar tweede plaats in Spanje
Valencia heeft zich maandag op de tweede plaats van de Primera División genesteld. De ploeg van de Portugese trainer Nuno won op bezoek bij Getafe met 3-0, door doelpunten van Paco Alcácer, André Gomes en Rodrigo (strafschop). Kort na zijn doelpunt in de 72e minuut moest Rodrigo het veld verlaten met zijn tweede gele kaart, maar toen was de wedstrijd allang beslist. Met tien punten uit vier duels is Valencia de nummer twee van de Spaanse competitie, op twee punten van FC Barcelona.

Oud-PSV'er is klaar voor zijn rentree

Na bijna een jaar afwezigheid staat Arouna Koné voor zijn rentree. De Ivoriaanse spits behoort tot de selectie van Everton voor de bekerwedstrijd dinsdag tegen Swansea City. Koné, oud-speler van Roda JC en PSV, liep vorig jaar oktober een zware knieblessure op. De dertigjarige aanvaller maakte onlangs weer speelminuten bij de beloften van Everton en kan tegen Swansea City voor het eerst weer meedoen in de hoofdmacht. "We moeten wel voorzichtig met Arouna zijn", zei manager Roberto Martinez, die de Ivoriaan vorig jaar meenam van Wigan Athletic naar Everton. "Hij traint nu een tijdje mee, ik denk dat hij klaar is voor een echte wedstrijd."

Fiorentina moet Duitser wekenlang missen
Mario Gomez komt de komende drie weken niet in actie voor Fiorentina, dat ook Giuseppe Rossi al enige tijd moet missen. De 29-jarige Spits moest vorig seizoen al veel wedstrijden missen door knieklachten en kampt ditmaal met een pijnlijk bovenbeen. Daardoor mist hij naar schatting zes á zeven wedstrijden.

Wedden

Meer odds

Van der Vaart ontbreekt ook Gladbach
Hamburger SV moet het ook woensdag tegen Borussia Mönchengladbach stellen zonder Rafael van der Vaart. De aanvoerder van de Duitse club kampt nog steeds met een kuitblessure, waardoor hij de laatste twee competitieduels al miste. Trainer Joe Zinnbauer mist in Mönchengladbach ook Marcell Jansen en Ivo Ilicevic.

De opvolger van de ontslagen Mirko Slomka debuteerde zaterdag met een gelijkspel tegen Bayern München (0-0) op de bank bij HSV. De roemruchte club uit Hamburg heeft na vier wedstrijden pas twee punten en bovendien nog geen doelpunt gemaakt. “Gerd Müller heeft ooit gezegd: je kan alleen scoren, als je schiet. Ik hoop dat we dat tegen 'BMG' gaan doen”, zei Zinnbauer maandag.

Utrecht-aanvoerder breekt hand
Willem Janssen heeft een gebroken hand opgelopen. De aanvoerder van FC Utrecht liep de kwetsuur op in het duel met FC Groningen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Janssen moet het bekertreffen met PSV, donderdag, laten schieten. Ook het competitieduel van komend weekend met zijn oude werkgever FC Twente komt te vroeg voor de middenvelder. Mogelijk keert hij daarna met een brace terug op het veld.

Arsenal drie maanden zonder Debuchy
De blessure van Mathieu Debuchy is ernstiger dan in eerste instantie verwacht werd. Arsenal laat weten dat de zomeraanwinst geopereerd is aan zijn enkel. Door de operatie staat hij drie maanden buitenspel. Trainer Arsène Wenger hoopte dat de blessure mee zou vallen, maar nader onderzoek wees uit dat de Fransman niet aan een ingreep ontkwam. Dit betekent dat de 29-jarige verdediger waarschijnlijk pas in 2015 weer inzetbaar is namens de Londenaren.

Robben 'misschien' weer in actie
Arjen Robben maakt dinsdag mogelijk weer speelminuten voor Bayern München. De Duitse kampioen speelt dan tegen de verrassende koploper SC Paderborn, vorig seizoen nog actief op het tweede niveau. Robben speelde dit seizoen pas twee duels en raakte zaterdag bij de warming-up weer geblesseerd. Volgens trainer Pep Guardiola kan de Nederlander 'misschien' spelen. Franck Ribéry komt sowieso nog niet in actie.

Neymar en Rakitic vraagtekens
Het is onzeker of de Braziliaan Neymar en de Kroaat Ivan Rakitic woensdag voor Barcelona hun opwachting maken in de competitiewedstrijd tegen Malaga. Neymar moest zich zondag in het duel met Levante (5-0) laten vervangen vanwege problemen met de enkel. Rakitic heeft een gekneusde voet. "Het hangt van de ontwikkeling van de blessures af wanneer de twee de training kunnen hervatten'', aldus Barcelona op de website. Barcelona heeft als enige in Spanje alle vier wedstrijden in de competitie gewonnen.

Bruins moet twee duels toekijken
Luigi Bruins moet naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Dordrecht twee duels aan de kant blijven. De speler van Excelsior kreeg van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel voorgelegd van drie wedstrijden waarvan een voorwaardelijk. De Rotterdamse club heeft dit geaccepteerd. Bruins speelde zaterdag zijn eerste minuten voor Excelsior van dit seizoen. De middenvelder keerde onlangs terug op Woudestein. Na een handgemeen met Marvin Peersman van Dordrecht moest hij voortijdig van het veld. Bruins mist daardoor woensdag het bekerduel met AFC en de competitiewedstrijd van zondag tegen SC Cambuur.