Stoppelkamp zet Paderborn op 0-3 tegen Hamburger SV

Koploper wil stunten: Niet naar München voor foto's met alle wereldkampioenen
Sensationele lijstaanvoerder wil Bayern verslaan: "Uiteraard geven we vol gas"

Koploper wil stunten: "Niet naar München voor foto's met alle wereldkampioenen"

23-09-2014 08:12
1

De koploper van de Bundesliga speelt dinsdagavond in München. Dat is geen bijzondere situatie, ware het niet dat het niet Bayern is dat de ranglijst aanvoert. Promovendus SC Paderborn voert na vier wedstrijden de Duitse competitie aan.

Paderborn werd voorafgaand aan het seizoen door alle kenners bestempeld tot zekere degradant. Met acht punten uit vier wedstrijden komt die verwachting nog totaal niet uit en nu denkt de sensationele koploper ook in de Allianz Arena een resultaat te kunnen behalen.

"We reizen niet naar München om op de foto te gaan met alle wereldkampioenen. Uiteraard geven we vol gas", zegt Paderborn-trainer André Breitenreiter. "Mijn jongens zullen vooral moeten genieten, het resultaat is niet het belangrijkste. We hebben weliswaar een tactisch plan uitgedokterd, maar Bayern is Bayern, een niveau op zich."

In Duitsland is men vooral benieuwd naar de wedstrijd van dinsdagavond. Alleen Thomas Müller is al tweemaal zoveel waard dan de gehele selectie van Paderborn, waar Elias Kachunga en Moritz Stoppelkamp voorlopig de grote sterren zijn. "Het valt me op dat de spelers tactisch heel sterk zijn. Ze moeten wel een goede trainer hebben", aldus Bayern-coach Pep Guardiola.