Cocu past tactiek aan: Als PSV willen wij niet bij de verrassingen zitten
"Het draait alleen om winnen en doorgaan naar de volgende ronde"

Cocu past tactiek aan: "Als PSV willen wij niet bij de verrassingen zitten"

24-09-2014 16:57
2

PSV-trainer Phillip Cocu wil donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht het liefst met goed voetbal de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker bereiken. Maar de oud-international beseft dat het uiteindelijk maar om één ding gaat: winnen. 

"Bekervoetbal verlangt een andere type spel dan gewoon competitievoetbal", geeft Cocu in gesprek met PSV TV een kijkje in zijn tactische plannen. "Het draait alleen om winnen en doorgaan naar de volgende ronde. Dat is ook wat we willen."

Volgens Cocu horen verrassingen bij bekervoetbal. "Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Wij willen daar niet bijzitten. FC Utrecht is een lastige tegenstander, maar wij spelen thuis en willen doorbekeren. Daarnaast willen we het goede gevoel vasthouden. Dat kan alleen als we Utrecht verslaan."

"De wat kleinere clubs hebben weinig te verliezen", geeft de oefenmeester een verklaring voor de vele stunts in het bekertoernooi. "Die leven hier soms al maanden naar toe. Desondanks moeten wij deze tegenstander verslaan. Dat is namelijk wat we willen." 

Cocu kan niet beschikken over Memphis Depay, Stijn Schaars, Abel Tamata en Oscar Hiljemark. De rentree van Andres Guardado (bovenbeen) laat mogelijk ook nog op zich wachten.