HSV heeft lek nog niet boven en ontvangt rode lantaarn, titelkandidaat zwalkt

HSV heeft lek nog niet boven en ontvangt rode lantaarn, titelkandidaat zwalkt

24-09-2014 22:00
1

Even leek het lek boven bij Hamburger SV na het gelijkspel tegen Bayern München, maar dat positivisme is slechts van korte duur. De Duitsers verloren woensdag van Borussia Mönchengladbach (1-0) en staan nu onderaan in de Bundesliga.

Max Kruse zorgde namens Gladbach voor enige en dus winnende treffer tegen HSV, dat nog zonder Rafael van der Vaart speelde. Door de nederlaag zijn Die Rothosen de nieuwe hekkensluiter in de Bundesliga, naast VfB Stuttgart. Gladbach behoort tot de subtoppers.

Borussia Dortmund wist voor eigen publiek de eerste overwinning van Stuttgart maar net te voorkomen. De bezoekers, met één punt alleen onderaan in de Bundesliga, kwamen door treffers van Daniel Didavi met 2-0 voor. Pierre-Emerick Aubameyang maakte met iets meer dan een kwartier te gaan de aansluitingstreffer. In de slotfase redde de Italiaanse aanwinst Ciro Immobile een punt voor het zwalkende BVB: 2-2.

Hertha BSC boekte wel de eerste zege van het seizoen. Dat ging in Berlijn ten koste van VfL Wolsburg: 1-0. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou maakte de enige treffer al voor rust. Trainer Jos Luhukay had John Heitinga en Roy Beerens een basisplaats gegeven. De laatste maakte de negentig minuten vol. Heitinga werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Alle uitslagen Bundesliga:
Bayer Leverkusen – FC Augsburg 1-0
Borussia Dortmund – VfB Stuttgart 2-2
Borussia Mönchengladbach – Hamburger SV 1-0
Hannover 96 – 1. FC Köln 1-0
Hertha BSC – VfL Wolfsburg 1-0