De Tien: potentiële versterkingen om het lek van Manchester United te dichten
Welke defensieve krachten helpen Louis van Gaal na de winterstop uit de brand?

De Tien: potentiële versterkingen om het lek van Manchester United te dichten

26-09-2014 10:10
12

De seizoensstart van het gerenoveerde Manchester United verloopt alles behalve soepel. Na vijf wedstrijden zijn de The Red Devils terug te vinden op een tegenvallende twaalfde plaats. Het probleem van Louis van Gaal bevindt zich vooral in de achterste linie. Het duurt nog even tot de winterstop, maar voor het analyseren van mogelijke versterkingen is het nooit te vroeg.

Mario Yepes
Mario Yepes is een perfecte oplossing voor de korte termijn. Hij speelde een sterk WK met Colombia en heeft genoeg ervaring met zijn verleden bij onder meer AC Milan en Paris Saint-Germain. Deze zomer kwam hij transfervrij binnen bij San Lorenzo, maar de inmiddels 38-jarige Yepes zou zijn carrière het liefst in Europa afsluiten. Voor een relatief klein bedrag is de Colombiaan op te halen in Argentinië. Zeker is dat Yepes wel oren zal hebben naar een avontuur op Old Trafford.

Matija Nastasic
Het zou wel een stunt zijn om deze Servische verdediger van stadsrivaal Manchester City over te nemen en het is natuurlijk maar de vraag of The Citizens überhaupt bereid zijn om aan deze overgang mee te werken. Maar met Vincent Kompany, Eliaquim Mangala en Martin Demichelis voor zich zal Nastasic weinig minuten maken komend seizoen. Met zijn 21 jaar is hij niet de meest ervaren verdediger, maar zijn kwaliteiten maken het gebrek aan ervaring meer dan goed.

Joël Veltman
Ook Joël Veltman is geen verdediger met veel ervaring op het hoogste niveau, maar hij draait al wel een poos zonder problemen mee bij Ajax. Bovendien heeft de 22-jarige Ajacied al met Van Gaal gewerkt tijdens het WK van afgelopen zomer. Misschien is het nog net te vroeg voor een overstap naar de absolute top voor de verdediger, maar de eerder in Manchester gearriveerde oud-Ajacied Daley Blind zou hem direct wegwijs kunnen maken bij deze Engelse grootmacht.

Stefan de Vrij
Misschien is Stefan de Vrij wel één van de duurste opties in deze lijst, maar aangezien Manchester United afgelopen zomer zonder pardon tweehonderd miljoen euro over de balk smeet is er vast nog wel wat geld voor een extra broodnodige verdediger. De oud-Feyenoorder tekende enkele maanden geleden een contract bij SS Lazio, maar werd van te voren veelvuldig gelinkt aan de club van Van Gaal. Mocht het De Vrij nou totaal niet bevallen in Rome, wie weet wat er dan nog mogelijk is...

Dante
Ook voor Dante zal diep in de buidel getast moeten worden, aangezien zijn contract bij Bayern München loopt tot de zomer van 2017. Aan de andere kant haal je met deze dertigjarige Braziliaanse verdediger wel direct een betrouwbare vaste kracht in huis. Deze international weet immers wat nodig is om de felbegeerde Champions League te winnen.

Virgil van Dijk
Eén van de meer realistische opties is Virgil van Dijk. De Nederlander is op dit moment actief als speler van Celtic, maar er werd afgelopen zomer verschillende keren gespeculeerd over een vertrek uit Schotland. Zeker nu Celtic zich niet heeft geplaatst voor de groepsfase van het miljoenenbal lijkt een vertrek aanstaande voor de 23-jarige verdediger. Met de aanvallende versterkingen van Manchester United mag Van Dijk ervan uitgaan dat hij bij een eventuele transfer volgend seizoen wel weer 'gewoon' Champions League-voetbal speelt.

Ashley Williams
De centrale verdediger van Swansea City heeft de laatste jaren flink progressie geboekt als speler. In 2011 promoveerde Williams met de club uit Wales naar de Engelse Premier League, waar hij momenteel fungeert als aanvoerder. Sindsdien is er voldoende interesse voor de potige Welshman. Mocht hij nog één keer in zijn leven willen spelen in de absolute top, dan is Manchester United misschien wel zijn laatste optie.

Mats Hummels
Er gaat nauwelijks een transferperiode voorbij zonder dat de verdediger van Borussia Dortmund wordt gekoppeld aan Manchester United. De 25-jarige Duitser behoort tot de absolute wereldtop en zet zich wekelijks maximaal in voor zijn huidige trainer Jürgen Klopp. De Europese resultaten van Dortmund zijn een doorslaggevende factor bij deze potentiële transfer. Als de geelzwarten zich plaatsen voor de knock out-fase van de Champions League dan zal Hummels zeer waarschijnlijk in Duitsland blijven.

Benedikt Höwedes
Benedikt Höwedes is een belangrijke kracht bij Schalke 04 en nadert op 26-jarige leeftijd zijn top. Hij zal Gelsenkirchen niet verlaten voor een willekeurige subtopper elders in Europa, maar laten we eerlijk zijn: bij concrete interesse van Manchester United is alles mogelijk.

Ron Vlaar
Het binnenhalen van Ron Vlaar zet op meerdere fronten zoden aan de dijk. Om te beginnen heeft de aanvoerder van Aston Villa voldoende Premier League-ervaring om de defensie van Manchester United aanzienlijk te kunnen versterken. Daarnaast speelde hij onder Louis van Gaal een puik WK en is hij bij Aston Villa in het bezit van een aflopend contract. United hoeft dus niet de hoofdprijs voor Ron Beton te betalen en de Engelse middenmoter zal willen voorkomen dat de Nederlander aan het eind van het seizoen gratis de deur uitloopt.