Jans oneens met De Boer: We hebben namelijk verdiend een punt gepakt
"Ik hoef geen felicitaties met een punt, maar complimenten over de wedstrijd ontvang ik wel graag"

Jans oneens met De Boer: "We hebben namelijk verdiend een punt gepakt"

05-10-2014 19:58
6

Ron Jans kon zondag leven met het resultaat van zijn PEC Zwolle bij Ajax. Ditmaal werd de landskampioen niet verslagen, toch is de trainer van mening dat zijn ploeg is gegroeid. 

In Amsterdam bleef het zondag 0-0 en dat was volgens Jans een terechte uitslag. "Ik hoef geen felicitaties met een punt, maar complimenten over de wedstrijd ontvang ik wel graag. We hebben namelijk verdiend een punt gepakt", zei de oefenmeester, die het dus oneens is met Frank de Boer. De Ajax-coach vond dat er maar één ploeg was die voetbalde en dat was Ajax.

"We kozen ervoor om Ajax op te jagen. Necid kon al na een minuut de 1-0 maken. Maar dat hou je niet de hele wedstrijd vol. Daarna moesten we terug, maar veel kansen hebben we niet weg gegeven. Het was jammer dat we af en toe het overzicht verloren. Want anders hadden we Ajax misschien nog wel meer pijn kunnen doen", vervolgde Jans, die ziet dat zijn team beter aan het worden is.

"Deze ploeg is sterker dan die van vorig jaar. We zijn beter geworden in het uitvoeren van onze taken, vooral in defensief opzicht." Vorig seizoen pakte PEC via het bekertoernooi een Europees ticket, nu staat de club derde. Jans durft niet te zeggen hoe dit jaar eindigt. "Dat zien we aan het einde van het seizoen wel."