Feyenoord-spelers passen tactiek Rutten aan: Ons spel is weer Feyenoord-waardig
"Als we dit volhouden, gaan we de mensen nog verbazen"

Feyenoord-spelers passen tactiek Rutten aan: "Ons spel is weer Feyenoord-waardig"

05-10-2014 20:13

Fred Rutten heeft onlangs op voorspraak van zijn spelers tactische wijzigingen doorgevoerd. Dat leidde zondag tot de derde overwinning op rij. Na Go Ahead Eagles en Standard Luik werd ook FC Groningen aan de zegekar gebonden (4-0).

Rutten houdt ervan als zijn spelers hun eigen visie, mening en analyse ventileren. Lex Immers maakte daar gebruik van door zijn trainer te vertellen dat hij Feyenoord graag constant druk wil zien uitoefenen op de tegenstander. "Dat vind ik de prettigste manier van voetballen, zo kom ik zelf ook beter tot mijn recht", vertelt de Hagenaar aan Metro.

"Ik ben niet speciaal op de trainer afgestapt om dat te zeggen, maar ik heb wel mijn mening gegeven", vervolgt Immers. "Het leefde ook in de groep dat we hoger en vaker druk moesten zetten. Het ging een paar weken wat minder bij ons. We verloren thuis van Willem II, kwamen niet voorbij Heerenveen, Utrecht won hier van ons."

"Toen speelden we op een andere manier, zonder voortdurend druk op de tegenstander te zetten. Daarna hebben we dat tegen Go Ahead Eagles, bij vlagen tegen Standard Luik en nu tegen FC Groningen negentig minuten lang wel gedaan. Ons spel is weer Feyenoordwaardig", aldus Immers. Het zelfvertrouwen bij Feyenoord groeit nu hard. "Als we dit volhouden, gaan we de mensen nog verbazen."