Engeland freewheelend langs voetbaldwerg, Zwitsers opnieuw met lege handen
Zwitserland al na twee wedstrijden in de problemen

Engeland freewheelend langs voetbaldwerg, Zwitsers opnieuw met lege handen

09-10-2014 22:35
4

Engeland heeft ook de tweede groepswedstrijd van de EK-kwalificatie in een zege omgezet. San Marino werd in eigen land eenvoudig met 5-0 opzij gezet. Zwitserland leed op bezoek bij Slovenië de tweede opeenvolgende nederlaag (1-0) en zit daardoor al flink in de problemen.

Engeland heeft donderdag de tweede groepswedstrijd in het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap moeiteloos gewonnen. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson versloeg San Marino op Wembley met royale cijfers: 5-0. De Britten, die eerder met 2-0 wonnen van Zwitserland, staan er daardoor met zes punten in poule E goed voor.

Phil Jagielka opende in de 24e minuut de score namens de Britten. Uit een strafschop verdubbelde Wayne Rooney vlak voor de rust de marge (2-0). Kort na de pauze zorgde Danny Welbeck voor 3-0. Andros Townsend en opnieuw Rooney, via verdediger Alessandro Della Valle, voerden de score verder op (5-0). Engeland vervolgt de kwalificatiestrijd zondag in en tegen Estland.

Zwitserland, dat op het WK in Brazilië nog de achtste finales bereikte, ging op bezoek bij Slovenië verrassend onderuit door een benutte strafschop van Milivoje Novakovic. Voor de Zwitsers was het de tweede opeenvolgende nederlaag, waardoor het EK in Frankrijk voorlopig ver weg is.

Overige uitslagen:
Wit-Rusland - Oekraïne 0-2
Macedonië - Luxemburg 3-2
Liechtenstein - Montenegro 0-0
Litouwen - Estland 1-0
Moldavië - Oostenrijk 1-2
Slowakije - Spanje 2-1
Zweden - Rusland 1-1