Suarez staat voor terugkeer en trekt keepershandschoenen aan
Uruguayaan zaterdag weer in actie

Suarez staat voor terugkeer en trekt keepershandschoenen aan

10-10-2014 17:30

Luis Suarez mag bijna weer in actie komen na zijn schorsing. Voor oefenwedstrijden geldt die straf echter niet, waardoor de aanvaller zaterdag tegen Saudi-Arabië in actie kan komen voor de nationale ploeg van Uruguay.

Op de training van de Zuid-Amerikanen laat Suarez echter opnieuw zien ook voor het keepersvak een voorliefde te hebben. Bij Ajax maakte Suarez al eens indruk op een training als keeper. Bij de nationale ploeg liet hij zich vrijdag ook met de keepershandschoenen fotograferen.

Het is zaterdag voor het eerst sinds het WK in Brazilië dat Suarez de kleuren van zijn land verdedigt. De Uruguayaan werd toen het middelpunt van een bijna wereldwijde rel toen hij Giorgio Chiellini in zijn schouder beet. Door die actie heeft hij nog niet officieel kunnen debuteren voor zijn nieuwe club FC Barcelona. Hij mag pas op zaterdag 25 oktober weer spelen. 

Overigens heeft Suarez ook in een officiële wedstrijd een verleden met keepen. Op het WK 2010 zorgde hij er met een save in de extra tijd van de verlenging voor dat Ghana niet scoorde. Hij werd met rood weggestuurd, maar zag de strafschop gemist worden. Uiteindelijk plaatste niet Ghana, maar Uruguay zich voor de halve finale van het WK.