Turkije in de ban van bizar pistoolincident na interland tegen Oranje
Duo wil nooit meer met international samenspelen

Turkije in de ban van bizar pistoolincident na interland tegen Oranje

10-10-2014 21:45
2

Turkije speelt vrijdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië, maar in het land wordt vooral gesproken over twee spelers die daar niet bij zijn. Een bizar incident zou voor Hakan Calhanoglu en Ömer Toprak reden zijn geweest om zich af te melden.

De Turkse voetbalbond meldde afgelopen week dat Calhanoglu en Toprak vanwege blessures ontbreken, maar de Turkse media maken er een heel ander verhaal van. Volgens de vader van Calhanoglu wil het duo van Bayer Leverkusen niet meer met Gokhan Töre samenspelen.

De 22-jarige Töre, middenvelder van Besiktas, zou het tweetal na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland met een pistool hebben bedreigd. De international kwam volgens het bericht met getrokken pistool de hotelkamer van Calhanoglu en Toprak binnengestormd. Hij bedreigde zijn landgenoten en zou het pistool zelfs in de mond van Toprak hebben geduwd. Een ruzie om een vrouw zou de aanleiding zijn geweest, citeert de NOS uit Turkse media.

Fatih Terim besloot in eerste instantie om Töre nooit meer op te roepen, maar daar kwam hij later op terug. Töre zit weer bij de ploeg, maar Calhanoglu en Toprak ontbreken dus. "Hakan en Ömer zullen nooit meer met hem in één elftal spelen", aldus de vader van Calhanoglu.