Hiddink blust binnenbrandje bij Oranje: Er is zeker over nagepraat
"Als het doorsuddert is dat ook niet goed en daar heb ik ze ook op gewezen"

Hiddink blust binnenbrandje bij Oranje: "Er is zeker over nagepraat"

12-10-2014 20:55
2

Bondscoach Guus Hiddink heeft een gesprek achter de rug met Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar. De twee aanvallers kregen het in het veld met elkaar aan de stok tijdens het EK-kwalificatieduel met Kazachstan, afgelopen vrijdag.

Tijdens de wedstrijd reageerde Huntelaar boos op het besluit van Van Persie om vanuit een lastige hoek voor eigen succes te gaan, terwijl de spits van Schalke 04 in een betere positie stond. Huntelaar ging verbaal tekeer tegen de Oranje-aanvoerder, die met een handgebaar in de richting van zijn collega-aanvaller reageerde. Volgens Hiddink is het binnenbrandje inmiddels geblust.

"Er is zeker over nagepraat, want de persconferentie na afloop ging er namelijk vooral over. Jullie hebben altijd meer gezien op dat moment, omdat ik geen beelden had. Maar natuurlijk hebben we dat even bij de kop gevat", zegt Hiddink in gesprek met de NOS. Naast de twee spelers in kwestie en de bondscoach waren ook Arjen Robben en assistent-trainer Ruud van Nistelrooy aanwezig bij de samenkomst.

"Ze beseften zelf ook wel dat die gebaartjes en emoties te veel waren"
"En we hebben gesproken met de mannen. Dat het normaal is dat je even een reactie geeft. Je kunt aangeven dat je vrij staat, maar daarna moet het over zijn. Drie tot vijf seconden allebei een reactie geven, maar niet meer. Als het doorsuddert is dat ook niet goed en daar heb ik ze ook op gewezen. Dat moet je als grote mannen oplossen. Als ze elkaar zouden gaan mijden, dan moest ik gaan ingrijpen", aldus Hiddink tegenover de NOS.

"We hebben het besproken en nu is het klaar", citeert het ANP Hiddink in Reykjavik, waar Oranje tegen IJsland speelt. "We hebben eerst de beelden nog eens bekeken en daarna mocht iedereen zijn mening geven. Daarna was het over. We moeten er allemaal niet te krampachtig over doen. Ze beseften zelf ook wel dat die gebaartjes en emoties te veel waren. Het gesprek duurde niet lang, een kwartiertje volgens mij. Ik heb geen angst dat dit nog een keer gaat gebeuren."