Costa mist opnieuw kans op kans, maar mag eindelijk juichen tegen voetbaldwerg
Spanje recht de rug na deceptie tegen Slowakije: 0-4

12-10-2014 22:37
1

Spanje heeft zich hersteld van de blamage tegen Slowakije. De regerend Europees kampioen ging afgelopen donderdag verrassend met 2-1 onderuit in Zilina, zondag was het land in de EK-kwalificatie met 0-4 te sterk voor Luxemburg. Een lichtpuntje in het duel met de voetbaldwerg was de eerste treffer van Diego Costa in het shirt van La Roja.

Voordat de geboren Braziliaan zijn eerste treffer in Spaanse dienst aantekende, miste hij een viertal keer opzichtig in het duel met Luxemburg. Na 69 minuten spelen was het eindelijk raak voor de Chelsea-aanvaller, die in zijn zesde interland namens Spanje zijn eerste interlandgoal wist aan te tekenen. Namens Spanje opende David Silva in de 26ste minuut de score. Francisco Alcacer verdubbelde die voorsprong nog voor rust. Kort voor tijd nam Juan Bernat het slotakkoord voor zijn rekening.

Doelman Iker Casillas moest na zijn zwakke optreden donderdag in Slowakije zijn basisplaats afstaan aan David de Gea. De goalie van Manchester United kwam in Luxemburg nauwelijks in de problemen. Het verrassende Slowakije won zondagavond ook de derde groepswedstrijd. De koploper in poule C versloeg Wit-Rusland voor eigen publiek met 3-1, na een ruststand van 0-0. Marek Hamsik (twee) en Stanislav Sestak maakten de doelpunten voor de Slowaken.

De 0-3 van Diego Costa: