'De VVVV-dekking: voor je houden, vasthouden, volgen en een beetje vals zijn'
Adriaanse: "Dit was een grote fout. Hij is groot, sterk en heeft toch redelijk wat ervaring"

'De VVVV-dekking: voor je houden, vasthouden, volgen en een beetje vals zijn'

13-10-2014 08:35
1

Het Nederlands elftal kwam vrijdag in het EK-kwalificatieduel met Kazachstan verrassend op achterstand. Vanuit een corner kopte de volledige vrijstaande Renat Abdulin de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

Oranje won het duel uiteindelijk met 3-1, maar de tegentreffer had nooit mogen vallen. Die goal mag met name Bruno Martins Indi aangerekend worden. "Dit was een grote fout. Hij is groot, sterk en heeft toch redelijk wat ervaring. Ik hield altijd vast aan de 'VVVV-dekking'. Oftwel: je moet hem voor je houden, je moet een beetje vasthouden, je moet hem volgen én een beetje vals zijn. En als je die vier elementen opvolgt dan gaat hij er nooit in", zegt Co Adriaanse in het NOS-programma Studio Voetbal.

Ernie Brandts, trainer van FC Dordrecht, zat op één lijn met Adriaanse. "Je mag een speler nooit zo vrij laten inkoppen. Ik zeg altijd: 'Ik de bal niet, dan hij de bal ook niet'. Je moet zorgen dat het in ieder geval niet tot koppen komt. Dit is te gemakkelijk", wordt de tafelgast geciteerd op de website van de omroep.