In het kort: bondscoach Wit-Rusland stapt op, Kishna geblesseerd terug bij Ajax

In het kort: bondscoach Wit-Rusland stapt op, Kishna geblesseerd terug bij Ajax

13-10-2014 22:57

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Wit-Rusland moet op zoek naar nieuwe bondscoach
Bondscoach Georgy Kondratijev van de nationale voetbalploeg van Wit-Rusland is maandag opgestapt. Hij voelt zich verantwoordelijk voor de slechte resultaten van zijn ploeg in de EK-kwalificatie.Wit-Rusland ging zondag voor eigen publiek onderuit tegen Slowakije (1-3). De formatie heeft slechts één puntje uit drie duels verzameld.

Kishna met blessure terug bij Ajax
Ricardo Kishna is met een liesblessure teruggekeerd bij Ajax. De aanvaller kon afgelopen zaterdag al niet meedoen in het beloftenelftal van Oranje, dat aantrad tegen Engeland. In Amsterdam begint het aanvallende talent aan zijn revalidatie.

Duitsland ziet middenvelder wegvallen
Joachim Löw kan dinsdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland niet beschikken over Christoph Kramer. De middenvelder kampt met een buikvirus. Dat liet de Duitse bondscoach maandag weten.  De absentie van Kramer lijkt goed opgevangen te kunnen worden. “We hebben verschillende andere opties voor Kramer op het middenveld. Of we kiezen voor een meer aanvallende oplossing'', aldus Löw.

Benzema valt af bij Frankrijk
Karim Benzema mist dinsdag mogelijk de vriendschappelijke uitwedstrijd van Frankrijk tegen Armenië. De spits van Real Madrid ontbrak maandag op de training wegens een voetblessure. Volgens bondscoach Didier Deschamps is de blessure van Benzema niet ernstig. De bondscoach van de Fransen vertelde ook dat hij met André-Pierre Gignac over een goede vervanger beschikt.

RKC'er kampt met trombose
Derwin Martina komt voor de winterstop niet meer in actie voor RKC Waalwijk. De verdediger heeft aan zijn trip naar Curaçao trombose in zijn linkerarm overgehouden. "Een trombose arm is een zeldzame aandoening. Dit is pas de derde keer in dertig jaar dat ik dit meemaak. Omdat Derwin nu bloedverdunners moet slikken tegen de trombose is fysiek contact voorlopig uit den boze", zegt clubarts Peter Engelenburg maandag op de clubsite van de hekkensluiter in de Jupiler League.