ADO Den Haag geeft Chinezen tóch meer tijd: Ik ga niet het hele seizoen wachten

ADO Den Haag geeft Chinezen tóch meer tijd: "Ik ga niet het hele seizoen wachten"

Gepubliceerd: maandag 13 oktober 2014 om 18:09ma 13-10-2014 om 18:09

Mark van der Kallen, grootaandeelhouder van ADO Den Haag, heeft het Chinese United Vansen tot uiterlijk 31 december 2014 de tijd gegeven om te betalen. Dat heeft hij maandag in TV West Sport laten weten.

De Aziatische investeerders, die ADO willen overnemen, slaagden er niet in aan de laatste deadline van half oktober te voldoen. "Ik ga niet het hele seizoen wachten. Ik ga er vanuit dat het dit jaar rond komt'', zei Van der Kallen op de regionale zender. "We hebben bij de eigenaar van United Vansen aangegeven dat wij een aanbetaling of bankgarantie willen. Die komt hopelijk deze week."

Met de geplande overname is een bedrag van ongeveer acht miljoen euro gemoeid. Beide partijen bereikten in juni al een akkoord, maar sindsdien kwamen de Chinezen de financiële afspraken niet na. Eerder werd door de investeerders aangegeven dat versterkingen voor de selectie niet uitgesloten waren, dit bericht bracht men echter naar buiten voor de start van het nieuwe seizoen. ADO Den Haag kon tot op heden geen gebruik maken van het beloofde geld van de zakenpartner uit China om spelers naar de club te halen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws