Pellè kent absoluut droomdebuut bij Italië, Kroatië houdt flink huis
Ex-Feyenoorder wordt matchwinner

13-10-2014 22:38
5

Graziano Pellè heeft zich in zijn eerste wedstrijd voor Italië direct tot matchwinner gekroond. De ex-Feyenoorder maakte in het duel met Malta het enige doelpunt van de wedstrijd en beleefde zo een droomdebuut: 0-1.

Pellè had op Malta slechts 23 minuten nodig om zijn eerste treffer in het shirt van Italië te noteren. De spits was attent bij een rebound uit een corner. De bal belandde voor zijn voeten en hij had vervolgens weinig moeite om het leer tegen de touwen te schieten. Hij werd daarmee de eerste scorende Italiaanse debutant sinds Alessandro Matri in maart 2011.

Bij Malta werd aanvoerder Michael Mifsud al na 27 minuten met rood naar de kant gestuurd, bij Italië volgde Leonardo Bonucci dat voorbeeld in de 72e minuut. Het had allemaal geen invloed op de eindstand. De goal van Pellè, die vlak voor zijn treffer ook al tegen de lat had gekopt, bleek uiteindelijk voldoende voor een nipte zege.

Italië is na drie wedstrijden nog zonder puntenverlies, net als Kroatië dat voor eigen publiek uithaalde tegen Azerbeidzjan (6-0). Bij rust was de stand al 4-0. Ivan Perisic scoorde tweemaal voor de Kroaten. Noorwegen versloeg Bulgarije (2-1), dankzij treffers van Tarik Elyounoussi en Haavard Nielsen. De Noren klommen door die zege naar de derde plaats in de groep, met zes punten uit drie duels.