Eerste puntenverlies voor Rode Duivels vindt plaats in Zenica
België moet genoegen nemen met gelijkspel bij Bosnië

13-10-2014 22:31

België heeft op bezoek in Bosnië-Herzegovina genoegen moeten nemen met een punt. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots poetste in de tweede helft een achterstand weg, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Daarmee kwamen de Rode Duivels, na de eclatante 6-0 winst van vrijdag op Andorra, op vier punten. Wales leidt in groep B na de 2-1 zege op Cyprus. De Belgen keken halverwege tegen een 1-0 achterstand aan door een knap doelpunt van Manchester City-spits Edin Dzeko. Kort na rust zorgde AS Roma-speler Radja Nainggolan voor de gelijkmaker.

In het restant van het duel gingen de Rode Duivels nog wel op jacht naar meer, maar uiteindelijk bleef het bij 1-1. Wales heeft na drie duels zeven punten verzameld. Israël, dat met 4-1 won bij Andorra, staat tweede met zes punten uit twee wedstrijden. België hervat de EK-kwalificatie op 16 november met een thuiswedstrijd tegen Wales.