Gestaakt: Advocaat getuige van massale vechtpartij bij beladen Balkan-duel

Gestaakt: Advocaat getuige van massale vechtpartij bij beladen Balkan-duel

Gepubliceerd: woensdag 15 oktober 2014 om 12:15wo 15-10-2014 om 12:15

Servië en Albanië troffen elkaar maandag in de groepsfase van de EK-kwalificatie voor EURO 2016. Op voorhand werd de wedstrijd bestempeld als een pikant affiche, gezien de politieke situatie tussen beide landen. De angst bleek gegrond, het duel liep volledig uit de hand en werd zelfs definitief gestaakt.

Ondanks de maatregel om geen uitfans toe te laten werd de wedstrijd toch ontsierd door ongeregeldheden. Nadat een drone de vlag van Kosovo het stadion invloog, barstte de bom. Via de vlag aan de op afstand bestuurbare vliegmachine werd gerefereerd aan de Kosovo-oorlog, een gewapend conflict op de Balkan uit de jaren negentig.

In 1999 werd Kosovo onafhankelijk en behoorde hiermee niet langer tot Servië. Toen de Serviër Stefan Mitrovic de vlag uit de lucht haalde viel dat volledig verkeerd bij enkele spelers van Albanië, die de vlag van hun onafhankelijke staat terug wilden. Vervolgens betraden verschillende supporters het veld en ontstond een massale vechtpartij. De scheidsrechter had geen andere keus dan het duel definitief te staken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws