In het kort: Rayo boekt late overwinning, PSV'ers op nieuwe schoenen

In het kort: Rayo boekt late overwinning, PSV'ers op nieuwe schoenen

17-10-2014 23:27
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Rayo komt laat tot winst
Rayo Vallecano heeft vrijdag in de Spaanse voetbalcompetitie een zwaarbevochten overwinning behaald. Op bezoek bij Granada sloegen de bezoekers diep in blessuretijd toe. De Angolese invaller Manucho maakte in de 93ste minuut het enige doelpunt: 0-1. Manucho scoorde op aangeven van Gaël Kakuta, de Franse oud-speler van Vitesse. Rayo Vallecano nestelde zich door de derde overwinning van het seizoen in de subtop van de Primera División, met elf punten uit acht wedstrijden.

PSV'ers op nieuwe schoenen
Verschillende spelers van PSV treden zaterdag in het duel met AZ aan op andere voetbalschoenen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het veld in het Philips Stadion werd afgelopen week voorzien van een extra lading zand, zo hoopt de club het aantal glijpartijen te beperken. Ook door het dragen van ander schoeisel verwacht trainer Phillip Cocu dat zijn spelers minder snel uitglijden.

PEC Zwolle test Zuid-Afrikaan
Fagrie Lakay is deze week op proef bij PEC Zwolle. Dat laat de Eredivisie-club vrijdag weten middels de officiële website. De zeventienjarige voetballer staat onder contract bij Santos FC in zijn vaderland en wordt gezien als een groot talent in Zuid-Afrika. Hij mocht zich onlangs ondanks zijn jonge leeftijd al melden in de selectie van de nationale voetbalploeg.

Benzema haakt af
Real Madrid moet het zaterdag op bezoek bij Levante stellen zonder Karim Benzema. De Franse spits is met griep teruggekeerd van zijn interlandverplichtingen met de nationale ploeg. Trainer Carlo Ancelotti houdt Benzema daarom tegen Levante aan de kant, ook met het oog op het programma van volgende week met de krakers tegen Liverpool (Champions League) en FC Barcelona (Primera División). Benzema scoorde dit seizoen drie keer in de Spaanse competitie.

Koeman behoudt Davis
Ronald Koeman kan bij Southampton blijven bouwen op Steven Davis. De Noord-Ierse middenvelder, aanvoerder van zijn land, heeft vrijdag zijn contract bij de Engelse club verlengd tot medio 2018. Davis (29) speelt sinds 2012 bij de The Saints, daarvoor kwam hij uit voor Aston Villa, Fulham en Glasgow Rangers. De Noord-Ier is een vaste waarde in het elftal van Koeman, dat derde staat in de Premier League. "Steven is een van de sleutelspelers in de ploeg", zei de Nederlandse manager. "Zijn professionalisme en prestaties zijn een voorbeeld voor de rest van de groep."

Dubbelfunctie Ooijer bij PSV
André Ooijer krijgt een tweede functie binnen de organisatie van PSV. De veertigjarige oud-voetballer is in Eindhoven al werkzaam binnen de jeugdopleiding, ook gaat hij nu aan de slag op de commerciële afdeling van de club. "Ik ben blij met de mogelijkheid die PSV me biedt om in meerdere geledingen van de club te kunnen kijken. Ik ben zoekende naar welke rol mij het beste zal gaan liggen in de toekomst. PSV geeft me die ruimte en deze kans, daar ben ik blij mee", reageert Ooijer op de officiële website van PSV.

Ajax CT hengelt Huawei binnen
Huawei is de nieuwe shirtsponsor van Ajax Cape Town. De Chinese telecomgigant heeft zich voor twee jaar aan de club verbonden. De naam van Huawei staat al langer in het rijtje van mogelijke kandidaten voor de opvolger van hoofdsponsor Aegon bij Ajax in Amsterdam. Het bedrijf is vooralsnog alleen verantwoordelijk voor een nieuw wifi-netwerk in de Arena. Ajax verwacht nog voor het einde van het jaar een nieuwe hoofdsponsor te presenteren. Verschillende gokaanbieders en de Chinese bank ICBC zijn ook al met de kampioen van Nederland in verband gebracht.

Vogts stapt op
Berti Vogts is opgestapt als bondscoach van Azerbeidzjan. 'Vogts ziet helaas geen toekomst meer in het nationale team van Azerbeidzjan’, aldus de bond in een verklaring. ‘Hij vindt dat het team totaal geen initiatief heeft getoond in het laatste duel en ook fysiek zit het niet goed. Hij heeft dit vaker aangegeven, maar hij vindt dat hier te weinig mee is gedaan.'

Azerbeidzjan verloor maandag met 6-0 het EK-kwalificatieduel met Kroatië. Eerder ging de ploeg onderuit in de duels met Italië en Bulgarije. De bond heeft nog geprobeerd hem te behouden, maar Vogts wilde niet meer. De oud-bondscoach van Duitsland trad in april 2008 in dienst bij de bond in Azerbeidzjan.

Standbeeld Van Leeuwen
Tonny van Leeuwen krijgt een standbeeld voor de ingang van het Euroborg-stadion in Groningen. De doelman kwam 43 jaar geleden op tragische wijze om het leven. Van Leeuwen speelde in de jaren zestig en zeventig bij GVAV, de voorloper van FC Groningen, en werd gezien als een van de betere keepers uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. "Tonny was gewoon een clubkeeper, maar wel de allerbeste van de wereld", zegt oud-ploeggenoot Piet Fransen over Van Leeuwen in het Algemeen Dagblad.

Van Persie geëerd op gala
De eerste treffer van Robin van Persie in het WK-duel met Spanje heeft de aanvaller van het Nederlands elftal een prijs opgeleverd. Zijn zweefkopbal werd tijdens het Televizier Gala uitgeroepen tot het tv-moment van het jaar 2014. Van Persie troefde onder meer zangeres Ilse de Lange af, weet VI. Tijdens het WK greep Van Persie nog naast een onderscheiding. Zijn kopbal legde het af tegen de weergaloze volley van James Rodriguez.