Striemend fluitconcert na balletje hooghouden: Ze hadden groot gelijk
"Ik deed het echt niet om het publiek te sarren of iets dergelijks"

Striemend fluitconcert na balletje hooghouden: "Ze hadden groot gelijk"

19-10-2014 20:06
8

De fanatieke fans van FC Groningen moesten zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior (1-1) even niets meer hebben van 'hun' middenvelder Nick van der Velden. De 32-jarige Amsterdammer hield bij een stand van 1-1 de bal even achteloos hoog. Daarna volgde een mislukte voorzet.

Het onnodige hoogstandje kwam hem op een boze reactie van het thuispubliek te staan. "Een heel onverstandige actie van hem. Hij had die bal gewoon voor het doel moeten zwiepen. De afkeurende reactie van onze supporters vond ik terecht", zei coach Erwin van de Looi, die Van der Velden in de 79e minuut wijselijk wisselde.

Van der Velden toonde begrip voor het boegeroep van de eigen fans. "Het is natuurlijk nooit fijn om uitgejoeld te worden", bekende hij bij FOX Sports. "Maar ik deed het echt niet om het publiek te sarren of iets dergelijks. Ik deed het op intuïtie, zo voetbal ik ook. Maar bij een stand van 1-1 is het natuurlijk niet zo slim om de bal hoog te houden. Het publiek had daarom groot gelijk om mij even aan te pakken."