Besiktas neemt koppositie weer over dankzij uitblinkende ex-Chelsea-spits
Ba gevierde man bij koploper

19-10-2014 20:11

Besiktas heeft zondag de koppositie in de Süper Lig weer overgenomen. De club uit Istanbul was met 3-2 te sterk voor Sivasspor, mede dankzij twee doelpunten van zomeraanwinst Demba Ba.

Besiktas had het niet makkelijk met Sivasspor, dat na veertig minuten op voorsprong kwam via ex-PSV'er Manuel da Costa. In de tweede helft maakte Ba zijn eerste goal in de Turkse competitie en niet veel later volgde ook zijn tweede. Die voorsprong hield niet lang stand, Hakan Arslan maakte al snel de gelijkmaker. Op aangeven van de gevierde Ba wist Olcay Sahan echter toch de drie punten veilig te stellen.

Het nog ongeslagen Besiktas heeft nu een punt meer dan Galatasaray en het verrassende Akhisar Belediyespor, dat zondag het Kasimpasa van Ryan Donk en Ryan Babel met 2-0 klopte. Fenerbahçe, dat zaterdag werd verslagen door twee goals van Wesley Sneijder, staat vijfde.