Twente wil om koppositie strijden: Vooral toen op alle fronten beter dan Ajax
"Als dat lukt, dan kunnen we om de koppositie meestrijden"

Twente wil om koppositie strijden: "Vooral toen op alle fronten beter dan Ajax"

19-10-2014 20:21
3

FC Twente mocht op basis van de tweede helft niet ongelukkig zijn met het 1-1 gelijkspel tegen Ajax, maar Kamohelo Mokotjo baalde toch van het puntenverlies in eigen huis. "Ik ben niet tevreden met dit resultaat", zei hij na afloop tegen NU.nl.

"We speelden een goede eerste helft en waren vooral de eerste dertig minuten op alle fronten beter dan Ajax", verklaarde Mokotjo. "We zetten hen goed onder druk, maar hielden dat helaas niet de hele wedstrijd vol. Ajax profiteerde daarvan."

Uiteindelijk was een 'onnodig' 1-1 gelijkspel het eindresultaat. "Een kwartier na rust sloeg bij ons de vermoeidheid toe. Daardoor kreeg Ajax het gevoel dat er toch wat te halen viel. Wij hadden meer kunnen overhouden aan dit duel, al is 1-1 uiteindelijk een terechte uitslag.''

Door dat resultaat blijft FC Twente ongeslagen, maar volgens Mokotjo zit er nog meer in het vat dan de huidige vijfde plek. "Onze beste wedstrijden moeten nog komen, we hebben nog wat tijd nodig. Ik ben me nog aan het aanpassen en dat geldt voor meer spelers. In de afgelopen transferperiode werden meerdere spelers pas in een laat stadium aangetrokken. Dat moeten we niet vergeten."

"'Wat wij in de eerste helft tegen Ajax lieten zien, dat moeten we nu tachtig of het liefst zelfs negentig minuten gaan laten zien. Als dat lukt, dan kunnen we om de koppositie meestrijden", aldus de middenvelder.