Dolgelukkige Corona kent ook slechte momenten: Mag niet meer gebeuren
Mexicaan draagt doelpunt tegen Ajax op aan zoon en vrouw

Dolgelukkige Corona kent ook slechte momenten: "Mag niet meer gebeuren"

20-10-2014 10:00
2

Een dag voor FC Twente-Ajax reed Jesus Corona van Enschede naar Amsterdam. De 21-jarige Mexicaanse voetballer van FC Twente ging naar de hoofdstad omdat zijn vrouw daar beviel van hun eerste kind. Het gaf hem vleugels in de eerste helft van het duel met de regerend landskampioen, hij scoorde de openingstreffer.

"Ik ben zo blij. Dat doelpunt draag ik op aan mijn zoon en vrouw", zegt Corona in gesprek met De Telegraaf. De geboorte van zoon Jesus Gabriel gaf hem veel zelfvertrouwen en dat betaalde zich uit op het veld. Corona maakte de 1-0. Op last van de dokter van de Tukkers moest hij zich in de rust laten vervangen vanwege hamstringklachten, vanaf de bank zag hij het duel in 1-1 eindigen.

Zaterdag was hij de gevierde man, dinsdag had trainer Alfred Schreuder nog kritiek op de quasinonchalante houding van Corona. "Ik heb goede, maar ook nog slechte momenten. Dat laatste mag niet meer gebeuren. Ik voel dat ik vertrouwen krijg, kan nu op het veld weer laten zien wat mijn kwaliteiten zijn."

Voor Corona was het zijn tweede doelpunt dit seizoen, daarnaast leverde hij ook nog twee assists. De Mexicaan kreeg geen speeltijd in de eerste vier competitiewedstrijden, vanaf wedstrijd vijf is hij echter zeker van een basisplaats.