Niet Ziyech of Mokotjo, maar Ebecilio is dé man op het Twentse middenveld

"Niet Ziyech of Mokotjo, maar Ebecilio is dé man op het Twentse middenveld"

Gepubliceerd: maandag 20 oktober 2014 om 11:43ma 20-10-2014 om 11:43

Het middenveld van FC Twente behoort tot de beste linies van Nederland. Waar velen vooral de kwaliteiten van Hakim Ziyech en Kamohelo Mokotjo bewieroken, is de derde pion volgens oud-international Piet Schrijvers de belangrijkste. Kyle Ebecilio is 'dé man op het middenveld'.

Na de topper tussen FC Twente en Ajax (1-1) werd Ebecilio uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Terecht, meent Schrijvers in zijn oordeel voor De Telegraaf. "Maar hij kan nog beter, dat weet ik zeker. Niet Hakim Ziyech of Kamohelo Mokotjo, maar Ebecilio is dé man op het Twentse middenveld. Hij heeft het vermogen om een bal te veroveren en dan direct het spel te verleggen. Om vervolgens weer aanspeelbaar te zijn."

Aan de zijde van Ajax kreeg de veel bekritiseerde spits Kolbeinn Sigthórsson een pluim. "Sigthórsson viel misschien niet eens zoveel op. Maar wat hij deed, deed hij goed. Ik kon aan zijn balcontacten duidelijk zien dat hij goed in zijn vel zit. Waar bijvoorbeeld Lasse Schöne een mindere eerste helft speelde, bleef Sigthórsson de hele wedstrijd op een constant niveau. Dat doelpunt kwam hem toe."

'Beide ploegen oogden bang'
Schrijvers was zaterdagavond niet onder de indruk van de wedstrijd zelf. "Het niveau viel me niet mee", zegt de voormalig doelman van beide clubs. "De spanning en werklust vergoedden veel, maar zeker na rust oogden beide ploegen enigszins bang. Zeker in de directe duels leek de angst om een kaart te krijgen te overheersen."

"Bij Ajax ontbrak de souplesse die bij die ploeg past, maar dat verbaast mij niet zoveel", vervolgt Schrijvers. "Er ontbreekt een routinier die het elftal bij de hand neemt. Die zijn medespelers bij wijze van spreken eens een schop onder hun kont kan geven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws