In het kort: oud-trainer Vitesse ontslagen, overval bij Standard Luik

In het kort: oud-trainer Vitesse ontslagen, overval bij Standard Luik

20-10-2014 20:55
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Oud-trainer Vitesse ontslagen in Spanje
De Spaanse club FC Córdoba heeft trainer Albert Ferrer maandag ontslagen. De 42-jarige oud-international moet na acht competitiewedstrijden, waarin de club uit de Primera División slechts slechts punten pakte, het veld ruimen. Ferrer, die in het seizoen 2010-2011 nog Vitesse trainde, is acht maanden in functie geweest bij Córdoba. Hij leidde de club afgelopen seizoen naar promotie. De opvolger van de oud-verdediger van FC Barcelona is al bekend. Córdoba stelde de Serviër Miroslav Djukic aan als de nieuwe hoofdtrainer.

Wedden

Meer odds

Onrust bij Standard Luik neemt toe
Bij het Belgische Standard Luik is de onrust gigantisch. Na de supportersrellen en het vertrek van trainer Guy Luzon heeft er een gewapende overval plaatsgevonden bij het ticketkantoor van de club. Het personeel werd bedreigd door gemaskerde mensen, die er met een onbekende buit vandoor zijn gegaan.

Boete voor Galatasaray na wangedrag fans
Galatasaray heeft een boete van 50.000 euro ontvangen van de Europese voetbalbond UEFA. De werkgever van Oranje-international Wesley Sneijder is gesanctioneerd vanwege ongeregeldheden in de Champions League-wedstrijd bij Arsenal, die met 4-1 verloren ging. Fans gooiden vanuit de gastenvakken vuurwerk op het veld.

Kuipers fluit Leverkusen-Zenit
Björn Kuipers fluit woensdag de groepswedstrijd in de Champions League tussen Bayer Leverkusen en Zenit St. Petersburg. Dat meldde de KNVB maandag. De scheidsrechter uit Oldenzaal wordt in Leverkusen zoals gebruikelijk geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Het is voor Kuipers zijn 31e aanstelling in de Champions League.

Arbiter Serdar Gözübüyük leidt donderdag de Europa League-wedstrijd tussen Red Bull Salzburg en Dinamo Zagreb. Hessel Steegstra en Dave Goossens zijn de assistent-scheidsrechters bij dat duel. Voor Gözübüyük betreft dit zijn 19e internationale aanstelling en zijn vijfde in de Europa League.

Twente mogelijk lang zonder Eghan
FC Twente moet het mogelijk drie maanden doen zonder Shadrach Eghan. De middenvelder kampt al enige tijd met schouderklachten en moet volgens TC/Tubantia mogelijk onder het mes. In dat geval neemt de herstelperiode van Eghan veel tijd in beslag, waardoor Twente niet over hem kan beschikken.

Johannsson maakt rentree bij Jong AZ
Goed nieuws voor AZ. Spits Aron Johannsson maakt voor het eerst sinds het WK weer deel uit van een wedstrijdselectie en staat daardoor mogelijk voor zijn rentree. De IJslandse spits met Amerikaans paspoort speelt maandagavond mee in de competitiewedstrijd van Jong AZ tegen Jong FC Utrecht.

Adriano niet tegen Ajax
Adriano mist dinsdagavond de thuiswedstrijd van FC Barcelona tegen Ajax in de Champions League. De linksback kampt volgens de medische staf van zijn club met een bovenbeenblessure. FC Barcelona traint maandagmiddag voor het laatst in de aanloop naar het duel met de tegenstander uit Amsterdam.

De verwachting is dat Lionel Messi en Neymar dan weer van de partij zijn. Beide sterspelers mochten zondag de training overslaan. Ze kregen extra rust met het oog op de kraker van zaterdag tegen Real Madrid.

Bilblessure voor Bale
Real Madrid moet het in de belangrijke wedstrijden tegen Liverpool en FC Barcelona mogelijk doen zonder Gareth Bale. De Welshman kampt met een bilblessure en is daarom een vraagteken. Real treft doordeweeks in de Champions League eerst Liverpool, waarna in het weekend de beladen competitiewedstrijd tegen Barcelona wacht.

Mannone wil Sunderland-fans compenseren

Doelman Vito Mannone wil samen met zijn ploeggenoten opdraaien voor de kosten die de meegereisde supporters van Sunderland afgelopen zaterdag gemaakt hebben. Hij schaamt zich diep voor de monsternederlaag van 8-0 tegen het Southampton van Ronald Koeman. "Het was beschamend'', zegt de keeper.

"Ik ga voorstellen om onze trouwe fans te compenseren.'' Sunderland en Southampton liggen zo'n 450 kilometer uit elkaar. "En dan zie je zo'n wedstrijd van ons'', kruipt Mannone in de huid van de fans. "We hebben het zwaar laten afweten.''