Blind schuift Manchester United in slotfase naast effectief West Brom
Landgenoot weet schade voor Van Gaal beperkt te houden

20-10-2014 22:50
9

Daley Blind heeft Louis van Gaal een nieuwe afgang bespaard in de Premier League. De oud-Ajacied maakte maandag in de slotfase de gelijkmaker voor Manchester United in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion. Het enerverende duel eindigde door de score van de Nederlandse international in 2-2.

West Bromwich Albion kwam in eigen stadion al vroeg op voorsprong door een rake trap van Stéphane Sessegnon. De bezoekers uit Manchester deden vlak na rust pas iets terug. Het was de Belgische invaller Marouane Fellaini die keihard uithaalde en de ploeg van Van Gaal op 1-1 zette.

Manchester United probeerde door te drukken, maar de thuisploeg gaf zich allerminst gewonnen. In de 66e minuut zette Saido Berahino de thuisclub opnieuw op voorsprong: 2-1.

United zette aan voor een slotoffensief. Robin van Persie, door de schorsing van Wayne Rooney tot aanvoerder gepromoveerd, schoot in de 74e minuut hard op de paal. In de rebound mikte Adnan Januzaj hoog over. Blind had voorafgaande aan zijn voltreffer nog een gele kaart geïncasseerd voor een overtreding. Hij schoot de bal met zijn linkervoet loepzuiver in de linkerhoek.

De club van Van Gaal schoot er in de stand niet veel mee op. Manchester bleef zesde, maar heeft inmiddels wel tien punten minder dan koploper Chelsea. (ANP)