Als Messi niet om mijn shirtje vraagt, ga ik niet achter hem aanlopen, nee

"Als Messi niet om mijn shirtje vraagt, ga ik niet achter hem aanlopen, nee"

Davy Klaassen gaat dinsdagavond geen ultieme poging doen om het shirt van Lionel Messi te bemachtigen. In aanloop naar de Champions League-wedstrijd bij FC Barcelona verklaarde de Ajacied daar betrekkelijk weinig waarde aan te hechten.

"Als Messi niet om mijn shirtje vraagt, ga ik niet achter hem aanlopen, nee. Ik vind hem een geweldige voetballer, maar hij is nooit mijn idool geweest, of zo. En FC Barcelona was niet mijn favoriete club. Dat was Ajax”, oordeelde de middenvelder uit Hilversum, geciteerd door De Telegraaf.

Klaassen steunt de gedurfde speelwijze van Ajax in Catalonië volledig. "We gaan ons eigen spel spelen. Inzakken? Dan loopt Messi er toch wel een paar voorbij. Ik denk niet dat dit de oplossing is. Wij kunnen onder de druk uit voetballen. Dat zijn ze niet gewend, dus daar liggen kansen.”

Wat Klaassen betreft is het duidelijk dat het beter moet dan in Enschede. "Als we hier zo slordig spelen als in de beginfase tegen FC Twente, wordt het niks. De tweede helft gaf vertrouwen voor de wedstrijd tegen FC Barcelona.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s