Van Gaal ziet United morsen: Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen

Van Gaal ziet United morsen: "Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen"

Manchester United maakte maandagavond een goede indruk op bezoek bij West Bromwich Albion. Het keurkorps van Louis van Gaal was voortdurend de bovenliggende ploeg, maar individuele fouten resulteerden in een 2-2 gelijkspel. De Nederlander baalt dan ook enorm.

"Ik ben enorm teleurgesteld. Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen, maar het resultaat is niet goed genoeg", somberde Van Gaal tegenover FOX Sports. "Als we hadden gewonnen hadden we een nieuwe start kunnen maken. Daarom is het echt zonde dat we gelijk hebben gespeeld. We creëerden namelijk genoeg kansen om te winnen."

Van Gaal verwees vooral naar de fouten van de vleugelverdedigers. Toch was de oud-bondscoach ook zelfkritisch, omdat hij de invalbeurt van Marouane Fellaini nodig had om iets te forceren. "Ik ben een coach die normaal gesproken denkt in creativiteit. Maar in Engeland heb je wat meer fysiek nodig in je elftal. Dat is een kwaliteit die Fellaini met zich meebrengt. Hij maakte ook een prachtige goal."

Enkele maanden na zijn aanstelling mist Van Gaal nog steeds een bepaalde balans binnen de ploeg. "Acht duels. Twaalf punten. Dat zijn acht punten te weinig", wist de oefenmeester, die binnenkort achtereenvolgens Chelsea, Manchester City, Crystal Palace en Arsenal ontmoet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s