Cruijff: Het bestaat niet dat je voor een paar centen de beste kan kopen
"Er zijn heel veel details verbeterd door mensen met voetbalverstand"

Cruijff: "Het bestaat niet dat je voor een paar centen de beste kan kopen"

21-10-2014 06:46
11

Ajax en FC Barcelona staan dinsdagavond tegenover elkaar in de Champions League. Johan Cruijff kijkt echter meer uit naar de middagwedstrijd, dan spelen Ajax onder 19 en FC Barcelona onder 19 tegen elkaar.

"Ik ga naar Onder 19 kijken. Ik heb meer met de jeugd te maken. Dus dat is voor mij een betere graadmeter dan het eerste", zegt Cruijff in gesprek met De Telegraaf. Cruijff was onlangs kritisch op de jeugdopleidingen in Nederland, toch is hij niet ontevreden over de ontwikkelingen bij Ajax. "De opleiding wordt zonder enige twijfel steeds beter. Er zijn heel veel details verbeterd door mensen met voetbalverstand. We zullen het resultaat bij Onder 19 zien. Als je ziet dat Ajax vier keer kampioen is geworden, dat ze voor een vermogen spelers hebben verkocht en op het onderdeel financiën geen problemen meer hebben…"

Met de kritiek die er is kan Cruijff weinig. "Dan zeggen mensen: je moet spelers kopen. Maar je moet alleen iemand kopen, wie goed is. Anders heeft het geen zin. Maar die goeie gaan naar een grote club met veel geld. Het bestaat niet dat je voor een paar centen de beste kan kopen. Je kan wel een wat oudere speler kopen om de jongeren wat verder te helpen. Niet iemand die in het wereldelftal staat, maar wel met details een jonkie kan helpen. Maar dat zijn details waar 99 procent geen weet van heeft."