Na het WK was Van Gaal dronken van lof, maar ik denk dat hij wat ontnuchterd is
"Er is iets aanwezig, maar het gaat Van Gaal wat langer duren. Op dit moment gaat het op en neer"

"Na het WK was Van Gaal dronken van lof, maar ik denk dat hij wat ontnuchterd is"

21-10-2014 11:15
4

Gary Neville, oud-speler van Manchester United, verwacht dat Louis van Gaal zijn titeldroom in de ijskast moet zetten. De Engelse ex-voetballer is van mening dat de huidige selectie van de club niet in staat is om de Premier League te winnen. Maandag kwam United niet verder dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij West Bromwich Albion. Het gat met koploper Chelsea is inmiddels tien punten.

"Op dit moment is dit Manchester United niet goed genoeg om de Premier League te winnen", zegt Neville in gesprek met Sky Sports. "Van Gaal vroeg om drie maanden de tijd toen hij kwam, dat heeft hij moeten heroverwegen. De baan is lastiger dan hij zich voor kon stellen en de komende acht wedstrijden speelt United tegen zware tegenstanders. Aan het begin van het seizoen zou je zeggen dat United na acht wedstrijden op zestien of zeventien punten zou staan. Er is veel gebeurd. Het is moeilijk geweest voor Van Gaal."

"Na het WK was hij dronken van lof, maar ik denk dat hij wat ontnuchterd is", gaat Neville verder. "Er is veel geloof bij United, ik denk dat hij alles op de rit krijgt. Er zijn veel goede spelers aangetrokken, maar er zijn zoveel blessures. Voornamelijk in de verdediging. Er is iets aanwezig, maar het gaat Van Gaal wat meer tijd kosten. Op dit moment gaat het op en neer. Ik zie nog geen patronen in het aanvalsspel die echt opwindend zijn. Ze spelen in momenten, niet in een ritme. Dat is het teleurstellende deel."