Blatter wil schuiven met WK in Qatar: November en december de beste oplossing''

Blatter wil schuiven met WK in Qatar: "November en december de beste oplossing''

Gepubliceerd: dinsdag 21 oktober 2014 om 11:55di 21-10-2014 om 11:55

Voorzitter Sepp Blatter van de mondiale voetbalbond FIFA heeft nog eens onderstreept dat het wereldkampioenschap in 2022 in Qatar in de winter moet worden georganiseerd. Het WK zal dan waarschijnlijk aan het eind van 2021 gehouden worden.

"Een toernooi in november en december is de beste oplossing'', aldus de preses tegen de Franse radiozender France Info. "We kunnen met deze hoge temperaturen niet in de zomer spelen." De Zwitser liet zich in mei ook al uit over het tijdstip van het WK. "Een mens maakt fouten", zei hij toen.

Het bestuur van de FIFA moet een definitief besluit nemen over de verschuiving van het WK in 2022 naar de wintermaanden. De verplaatsing zal grote invloed hebben op de nationale competities in Europa. Daarnaast moet rekening worden gehouden met de Olympische Spelen in de winterperiode.

Wereldwijd is er sinds de toewijzing aan Qatar onbegrip ontstaan. De temperaturen kunnen in de zomermaanden oplopen tot boven de veertig graden Celsius. In het land zelf probeert men de kritiek weg te nemen, maar staat men ook open voor een WK in de winter. "We hebben ons kandidaat gesteld voor een WK in de zomer, maar het is uiteindelijk de FIFA die beslist. Wij vinden het allebei prima", zei emir Tamim bin Hamad Al Thani.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws