De Tien: toekomstige kandidaatwinnaars van de Gouden Bal
Welk aanstormend talent wordt over enkele jaren verkozen tot wereldvoetballer van het jaar?

De Tien: toekomstige kandidaatwinnaars van de Gouden Bal

22-10-2014 10:10
8

Zelfs Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zullen ooit hun kicksen aan de wilgen hangen. Gelukkig kunnen we naar alle waarschijnlijkheid nog jaren van hen genieten, maar wie neemt over een aantal seizoenen de prijs voor de beste voetballer ter wereld in ontvangst? Wij zetten enkele mogelijke kandidaten voor de Gouden Bal-verkiezing van 2022 voor je op een rij.

Adnan Januzaj (Manchester United)
Een enorm getalenteerde tiener die meer minuten in een eerste elftal verdient. Althans, dat vindt zijn vader. Het is misschien beter dat hij Manchester United (tijdelijk) verlaat om elders ervaring op te doen. De negentienjarige creatieveling lijkt voorlopig niet voor te komen in de plannen van Louis van Gaal, die aanvallende opties te over heeft. Pikt zo nu en dan toch zijn minuutjes mee in United 1.

Marquinhos (Paris Saint-Germain)
Marquinhos maakte op achttienjarige leeftijd de oversteek van Zuid-Amerika naar Europa en ging aan de slag bij AS Roma. Eén seizoen later was Paris Saint-Germain bereid 35 miljoen euro te betalen voor de centrumverdediger. De talentvolle Braziliaan staat hoog op het verlanglijstje van FC Barcelona, maar PSG is niet bereid om hem te laten vertrekken. En waarom zou hij? Marquinhos is met grote regelmaat basisklant in Parijs.

Domenico Berardi (US Sassuolo)
Deze twintigjarige Italiaan speelt in eigen land voor het kleine US Sassuolo. Mede door zijn toedoen handhaafde de ploeg zich afgelopen seizoen in de Serie A. Onlangs werd er nog een punt gepakt tegen regerend landskampioen Juventus, waar de talentvolle aanvaller momenteel door wordt verhuurd. Begin deze jaargang wist Berardi vier maal te scoren in de sensationele wedstrijd tegen AC Milan, wat voldoende bleek voor de overwinning (4-3).

Max Meyer (Schalke 04)
Max Meyer is één van de vele jonge talenten die Schalke 04 op dit moment bezit. De negentienjarige spelmaker verdiende eerder dit jaar zijn eerste officiële wedstrijd voor Die Königsblauen en wordt gezien als een grote belofte. Hopelijk kunnen de West-Duitsers hem nog even in Gelsenkirchen houden.

Ross Barkley (Everton FC)
Everton staat open voor een vertrek van de jonge geweldenaar. Niet echt natuurlijk, want de club uit Liverpool heeft een prijskaartje van vijftig miljoen euro om zijn nek gehangen. Barkley wordt gezien als de volgende in een rij Engelse talenten, die op termijn de nationale ploeg weer op de kaart moeten zetten.

Munir El Haddadi (FC Barcelona)
Munir kent een prachtig seizoen tot dusver. Tijdens de voorbereiding deed hij al meerdere malen van zich spreken. Zowel zijn clubtrainer Luis Enrique als bondscoach Vicente del Bosque kunnen op korte termijn waarschijnlijk niet meer om dit pareltje heen.

Raphaël Varane (Real Madrid)
Varane had het voorrecht om op negentienjarige leeftijd al aan te mogen sluiten bij het sterrenensemble van Real Madrid. De inmiddels 21-jarige centrale verdediger verlengde in september zijn contract tot medio 2020 en lijkt een 'blijvertje' in Santiago Bernabéu. Zal hij Sergio Ramos over vijf jaar doen vergeten? Zinedine Zidane heeft hem enkele jaren geleden niet voor niks aangedragen bij De Koninklijke.

Julian Draxler (Schalke 04)
De onlangs 21 jaar geworden Julian Draxler speelt al ruim drie jaar op het hoogste niveau in Duitsland. Daarnaast behoort hij tot Die Mannschaft van Joachim Low, en lijkt hij hiermee op weg een hele grote te worden. Arsenal probeert de jonge Duitser al jarenlang tevergeefs naar Londen te halen.

Raheem Sterling (Liverpool FC)
Sterling kende afgelopen jaar een geweldig seizoen met Liverpool. Samen met Luis Suarez en Daniel Sturridge werd de ploeg nipt tweede achter Manchester City. De negentienjarige vleugelspeler heeft de afgelopen maanden gewerkt aan zijn afronding en blijft alsmaar in waarde stijgen. Liverpool heeft met deze jongeling een echte diamant in huis.

Paul Pogba (Juventus)
De inmiddels 21-jarige Paul Pogba is niet meer weg te denken uit de hoofdmacht van Juventus. In 2011 speelde de Fransman zeven wedstrijden in het eerste elftal van Manchester United, waar hij vervolgens weigerde om een nieuw contract te tekenen. De Oude Dame meldde zich als nieuwe werkgever voor de sterke middenvelder en een gelukkig huwelijk was geboren. Sinds zijn komst in 2012 werd de Italiaanse grootmacht onafgebroken landskampioen, wat niemand zal verbazen met zo'n geweldenaar in huis.