Feyenoord waarschuwt fans voor periode achter Kroatische tralies
Supporters zonder wedstrijdticket kunnen beter thuisblijven

Feyenoord waarschuwt fans voor periode achter Kroatische tralies

21-10-2014 12:47
7

Het is supporters van Feyenoord met klem afgeraden om zonder wedstrijdkaart naar de Kroatische kustplaats Rijeka af te reizen. In de wetgeving van het land staat namelijk dat personen of groepen preventief kunnen worden aangehouden, met de mogelijkheid deze voor langere tijd vast te houden.

Feyenoord speelt donderdagavond op bezoek bij HNK Rijeka voor de Europa League. Wie geen kaartje voor dat duel heeft, wordt dringend verzocht niet te gaan. Veel fans troffen al voorbereidingen voordat de kaartverkoop begonnen was. De Rotterdammers kregen zeshonderd tickets en dat was 'niet toereikend om aan de grote vraag te kunnen voldoen', schrijft Feyenoord op de eigen website.

De verwachting is nu dat veel supporters toch zonder ticket naar Kroatië gaan en dat nieuws is ook bij HNK Rijeka binnengekomen. Feyenoord zegde toe een waarschuwing af te geven, omdat de regelgeving in het land voorschrijft dat personen of groepen preventief opgepakt kunnen worden. Wie toch gaat en zich in de buurt van of richting het stadion begeeft, riskeert daarmee een periode in de cel.

Primeur
Voor Feyenoord staat er donderdag een primeur op het programma, want de club speelde nog nooit Europees tegen een Kroatische tegenstander. HNK Rijeka is al tien Europese wedstrijden op rij ongeslagen in eigen huis. Feyenoord houdt er een beroerde uitbalans op na. Van de laatste negen duels op vreemde bodem gingen er acht verloren en eindigde er één gelijk.