Cech toont zich goede collega: Hij zei me mijn hoofd te beschermen
Courtois: "Maar ik ben niet bang geworden om in de voeten van een tegenstander te duiken"

Cech toont zich goede collega: "Hij zei me mijn hoofd te beschermen"

21-10-2014 13:05

Thibaut Courtois heeft geen psychologische schade overgehouden aan zijn botsing met Alexis Sanchez. De Chileen van Arsenal kwam voor de interlandperiode in aanraking met het hoofd van de Chelsea-keeper.

Afgelopen weekend stond Courtois weer met vertrouwen in het doel van de Londenaren, die met 1-2 wonnen bij Crystal Palace. Na de botsing met Sanchez kreeg de Belgische international een tip van zijn collega Petr Cech, die sinds 2007 zelf een helm draagt. De Tsjech liep bij een aanvaring met Stephen Hunt een schedelbasisfractuur op.

Wedden

Meer odds

"Na de wedstrijd tegen Arsenal stuurde Cech me een berichtje, wat heel vriendelijk was van hem", zegt Courtois op de website van Chelsea. "Hij vertelde me dat in de Premier League sommige aanvallers hard durven ingaan op de doelman. Daarom gaf hij me het advies om sneller plat te gaan en mijn schouder of mijn been te gebruiken om mijn hoofd te beschermen."

"Dat is een goede tip, want in een nieuwe competitie moet je wennen aan een andere speelstijl", vervolgt de Belg, die drie seizoenen op huurbasis voor Atlético Madrid speelde. "Maar ik ben niet bang geworden om in de voeten van een tegenstander te duiken. Tegen Arsenal had ik gewoon veel pech."