Andere rol bij 'Engels' FC Twente voor Munsterman: einde aan dubbelfunctie
Voorzitter vindt het 'heerlijk' om de dagelijkse leiding uit handen te geven

Andere rol bij 'Engels' FC Twente voor Munsterman: einde aan dubbelfunctie

21-10-2014 16:10

Joop Munsterman blijft aan als voorzitter en stopt als directeur bij FC Twente. De Enschedese club presenteerde dinsdag een nieuw bestuursmodel, waarin een aantal rollen gewijzigd zijn. Dit meldt de Enschedese club op de eigen website.

De afgelopen maanden deden Herman Hazewinkel en Ruud Kok onderzoek naar de bestuurlijke situatie bij Twente. Het ging daarbij om het toezicht binnen de club. Munsterman was directeur en voorzitter en die dubbelfunctie zorgde voor vraagtekens. Hij begreep dat zelf wel. ''Ik moest tegen mezelf zeggen, 'denk erom wat je doet'. Ik antwoordde dan met 'ja, meneer''', schetst hij de bijzondere situatie.

FC Twente legt op de officiële website in een persbericht uit wat er de komende tijd gaat veranderen. Van twee bestuurslagen worden één gemaakt. De club gaat verder als one tier board met uitvoerende (dagelijkse leiding) en niet-uitvoerende bestuurders (toezicht). Deze constructie is in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten populair.

Munsterman wordt voorzitter van het one tier board. ''Wat anders is, is dat ik niet meer uitvoerend werk doe'', zegt hij. ''Als ik constateer dat het stadion er verwaarloosd uitziet, bemoei ik me er niet meer mee. Heerlijk om het uit handen te geven.'' Hij kon nog niet zeggen wie de overige openstaande portefeuilles gaan invullen. Daarover wordt binnenkort meer bekend.