Waarschuwing Feyenoord voor 'soort FC Twente': Kroatische fans zijn gek

Waarschuwing Feyenoord voor 'soort FC Twente': "Kroatische fans zijn gek"

De spelers van Feyenoord kunnen hun borst natmaken in de aanloop naar het Europa League-duel met HNK Rijeka van donderdag. De achterban van de Kroatische club is bekend en berucht.

Dat zegt Sergio Zijler, de enige Nederlander die ooit bij Rijeka onder contract stond. Na een nederlaag van HNK Rijeka vertelden zijn ploeggenoten dat hij maar beter niet de stad in kon gaan. "Kroatische fans zijn gek", zegt de aanvaller, die er in 2011 een half jaar speelde, in gesprek met Metro. "Als ze ons zouden zien, konden we wel eens in de problemen komen, dus bleef ik braaf thuis."

Het was niet het enige probleem waar Zijler mee te maken kreeg bij Rijeka. Hij moest vaak lang op zijn salaris wachten en een hamstringblessure dwarsboomde een lange reeks optredens. "Toch heb ik enorm genoten in Rijeka", lacht hij. "Kroatië is een prachtig land. En het is een mooie club, hoor. Alleen al het stadion is heel apart. Het ligt tussen de zee en een rotspartij. Supporters die geen kaartje kunnen of willen betalen kijken vanaf die rots zo op het veld."

Zijler noemt Rijeka 'een soort NAC': een middenmotor met geldproblemen. "Maar de laatste jaren zijn ze met een enorme opmars bezig en komen ze al een tijdje uit in de Europa League. Ze hebben goede spelers zoals de spits Andrej Kramaric, voor hem moet Feyenoord echt oppassen. De club is gekocht door een Italiaanse zakenman en behoort nu tot de topclubs van Kroatië. Rijeka lijkt nu een beetje op FC Twente. Eerst heb je natuurlijk nog Dinamo Zagreb, maar daarna komt mijn oude club. Hadjuk Split is niet meer zo groot en glijdt door financiële problemen steeds verder af."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s