Van Basten: Ik voel me veel beter en rustiger, ik kan letterlijk weer ademhalen
"Als je een grote speler bent geweest, ben je nog geen goede trainer"

Van Basten: "Ik voel me veel beter en rustiger, ik kan letterlijk weer ademhalen"

21-10-2014 16:31
2

Marco van Basten maakt zich zorgen over het gebrek aan ervaring bij Filippo Inzaghi, sinds de zomer hoofdtrainer bij AC Milan. Dat zegt de assistent-trainer van AZ dinsdag in Italië.

Van Basten deed onlangs een geruchtmakende stap terug bij AZ, omdat de functie van hoofdtrainer hem na jaren proberen opbrak. De oud-spits hoopt dat Inzaghi niet hetzelfde lot wacht. "Als je een grote speler bent geweest, ben je nog geen goede trainer. Het is een totaal andere discipline", waarschuwt de ervaringsdeskundige tegenover Sky Italia.

"Milan is een geweldige club, maar je moet denk ik wel een beetje ervaring hebben. Dat hebben we wel gezien bij Clarence Seedorf. Ik wist van tevoren al wel dat hij het lastig ging krijgen bij Milan. Het is geen gemakkelijke club. Inzaghi moet daarvoor oppassen."

Van Basten deed in september een stapje terug bij AZ toen hij weer last kreeg van gezondheidsklachten. Dat haalde ook in Italië de kranten. "Een paar jaar geleden dacht ik klaar te zijn voor het trainerschap. Maar nu ik gas heb teruggenomen voel ik me veel beter en rustiger. Ik kan letterlijk weer ademhalen. Het leven van een trainer is ingewikkeld en heel stressvol. Ik was te nerveus.”