Hiddink mag 'met overtuigender aanpak' aanblijven als bondscoach Oranje

Hiddink mag 'met overtuigender aanpak' aanblijven als bondscoach Oranje

Guus Hiddink blijft aan als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat is de voornaamste uitkomst van het gesprek dat de KNVB dinsdagmiddag voerde met de 67-jarige trainer in Zeist.

De positie van Hiddink stond ter discussie na de zwakke start van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiereeks. In zijn tweede periode als bondscoach heeft de Achterhoeker voorlopig drie van de vier duels verloren, waaronder de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en IJsland.

Na de pijnlijke nederlaag op IJsland (2-0) kondigde directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB aan dat er 'sneller en scherper zou worden geëvalueerd'. Dat gebeurde dinsdag in Zeist. Formeel beslist de raad van commissarissen van de KNVB over de positie van de bondscoach.

Ondanks het uitgesproken vertrouwen benadrukte de KNVB dat de aanpak rond het Nederlands elftal 'overtuigender' moet. "Gezamenlijk met de technische staf van Oranje is er een plan van aanpak opgesteld waarmee het Nederlands elftal de komende periode aan de slag gaat", laat de KNVB weten in een persbericht.

"We hebben een geweldig WK achter de rug en zoals vaak blijkt het daarna moeilijk opstarten in een nieuwe kwalificatiereeks", stelt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. "Dat zie je ook terug bij andere Europese landen. Na de tegenvallende resultaten uit de eerste wedstrijden hebben we duidelijke afspraken gemaakt om ons doel te bereiken, namelijk kwalificeren voor het EK 2016 in Frankrijk. De KNVB heeft er alle vertrouwen in dat dit met de technische staf en het potentiële spelersmateriaal gaat lukken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s