LIVE-discussie + goals: Barça heeft laatste woord en velt Ajax definitief (gesloten)

LIVE-discussie + goals: Barça heeft laatste woord en velt Ajax definitief (gesloten)

21-10-2014 22:30
129

Ajax moet dinsdagavond de schade beperkt zien te houden op bezoek bij FC Barcelona, dat bij de rust al met 2-0 voorstond. Het Champions League-treffen in Camp Nou is om 20:45 uur begonnen en op deze plek blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Discussieer mee!

22:35: De scheidsrechter fluit direct voor het einde van de wedstrijd. Lees het verslag hier.

22:34: GOAL! Het is over en sluiten. Sandro maakt de 3-1. Klaar.

22:31: Ajax heeft nog vier minuten.

22:29: GOAL! GOAL AJAX! Het wordt plotseling nog spannend in Camp Nou. El Ghazi reageert het meest attent na een scrimmage in de zestien!

22:27: Het duel kabbelt rustig naar het einde. Barça hoeft niet meer, Ajax kan niet meer. Een Ajax-vrije trap van de achterlijn makkelijk weggekopt door Barça.

22:19: Messi werd in de 65e minuut gewisseld. De laatste keer dat hij zo vroeg naar de kant werd gehaald (zonder blessure) was zes jaar geleden.

22:15: Klaassen! Dat zijn kansen! El Ghazi zet slim voor, maar Klaassen raakt de bal vanaf rand zestien volledig verkeerd. Hoog over en naast.

22:08: Messi en Neymar worden gewisseld door Barça-coach Luis Enrique. Het duo krijgt rust met El Clásico in aantocht (zaterdag).

22:05: Dat scheelt weer heel weinig! Milik zet voor en Piqué verlengt de bal zodanig dat de bal nét achter de lat op het dak van het doel valt.

21:59: Uit de eerste helft: Klaassen wordt pijnlijk gepoort door Messi. Au.

21:56: Schot van Van Rhijn! Een omsingeling door de Amsterdammers, maar de rechtsback schuift de bal naast.

21:51: Camp Nou juicht, maar het feestje gaat niet door. Messi tikt de rebound binnen na een redding van Cillessen. Hij doet dat echter in buitenspelpositie.

21:46: Barça zet de tweede helft in gang. Na een minuutje schiet Messi de bal een paar meter over de lat.

21:38: Ook VoetbalPrimeur is aanwezig in het Camp Nou. Een kiekje vanuit het imposante stadion:

21:31: Het is rust bij Barcelona - Ajax. En daar zijn de Amsterdammers aan toe. Zit er nog wat in?

21:28: Nou, Sigthórsson! Het schot van de IJslander raakt Piqué en de bal rolt net langs de paal. Eindelijk laat Ajax iets zien.

21:24: Cillessen voorkomt de 3-0. Iniesta loopt met speels gemak door het centrum van de apathische Ajax-defensie, maar ziet zijn stiftje gekeerd worden door de doelman.

21:21: Kansje voor Ajax! Kishna gaat Piqué voorbij op de achterlijn, maar de Ajacied laat zich vervolgens van de bal zetten.

21:16: Op Twitter wordt vrolijk ingehakt op het slappe Ajax. En daar valt wat voor te zeggen.


21:14:
Ajax ontsnapt aan een nog grotere achterstand. Barça snijdt er weer doorheen, maar Pedro mikt net iets te ver naar rechts: paal.

21:09: GOAL! Daar is Messi en daar is de 2-0. Zimling lijdt balverlies, Iniesta verstuurt een geweldige pass en Messi rondt af. 2-0.

21:05: Het was geen toeval dat Neymar en Messi direct verantwoordelijk waren voor de eerste treffer. Het dodelijke duo was betrokken bij 23 van de 26 Barça goals dit seizoen (88 procent)

20:58: Messi mikt de bal iets te hoog na weer een vloeiende aanval. Barça oogt ijzersterk.

20:53: GOAL! En dan is het al 1-0. Neymar benut de eerste de beste kans voor Barça, op aangeven van Messi. Het ziet er zo makkelijk uit.

20:51: Het beeld van de wedstrijd is zoals voorspeld: Barça heeft de bal, Ajax wacht af. Nog geen spannende momenten.

20:45: Barça trapt af. We zijn begonnen!

20:00: Ajax begint dinsdag met Niki Zimling aan de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona. De Deense middenvelder is de vervanger van Thulani Serero, die geblesseerd heeft moeten afhaken.

Zimling is de enige nieuwe naam in de basiself van trainer Frank de Boer ten opzichte van het gelijkspel tegen FC Twente van afgelopen zaterdag. De Amsterdammers treden met tien dezelfde spelers aan. Dat betekent dat Nick Viergever opnieuw als linksback start in plaats van Nicolai Boilesen, die een hersenschudding opliep in een interland met Denemarken.

Op het middenveld wordt Zimling geflankeerd door Davy Klaassen en Lucas Andersen. Voorin starten Lasse Schöne, Kolbeinn Sigthorsson en Ricardo Kishna. De defensie bestaat naast Viergever uit doelman Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman en aanvoerder Niklas Moisander.

Het duel met de Catalanen begint om 20:45 uur en staat onder leiding van de Schotse scheidsrechter William Collum. Bij Barça staan Lionel Messi en Neymar zoals verwacht in de basis. De Duitser Marc-André ter Stegen verdedigt het Spaanse doel.

De opstellingen:

FC Barcelona: Ter Stegen; Alves, Pique, Bartra, Alba; Mascherano, Rakitic, Iniesta; Pedro, Messi, Neymar.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Zimling, Andersen; Schöne, Sigthórsson, Kishna.