Ajax wil attractief toewerken naar triomf: Daar zijn we het allemaal over eens
Moisander sluit contractverlenging niet uit in Amsterdam

Ajax wil attractief toewerken naar triomf: "Daar zijn we het allemaal over eens"

21-10-2014 20:01
3

Niklas Moisander wil op relatief korte termijn een beslissing nemen omtrent zijn eigen toekomst. Voor de 29-jarige verdediger is een langer verblijf bij Ajax niet uitgesloten, maar ook een nieuwe uitdaging is voor hem een overweging.

"In de winterstop zullen ze bij de club bepalen wat ze willen. Niemand is gebaat bij een situatie waarin ik op de bank terechtkom, dus als de tijd rijp is, gaan we daar rustig over nadenken", laat Moisander optekenen in gesprek met Voetbal International. "Er zit geen druk op, er is wederzijds respect, dus daar komen we vast wel uit. Ajax heeft met Nick Viergever, Stefano Denswil en Jaïro Riedewald goede opvolgers klaarstaan. Maar voorlopig zijn ze nog niet van me af."

Moisander hoopt ook dit seizoen de landstitel te veroveren met de Amsterdammers. "Ik verwacht dat we steeds beter gaan draaien. PSV heeft goede spelers, ze hebben prima aankopen gedaan. Daar kunnen wij een sterk collectief met een duidelijke speelstijl tegenoverstellen. Wij hebben geen sterspelers, maar wél een heel hecht team. We trekken aan hetzelfde touwtje. Daarmee is de kans op een constante prestatiereeks het grootst. En de meest constante ploeg gaat kampioen worden."

Wel beaamt de centrale verdediger dat er gesleuteld moet worden aan de speelwijze. "We hebben afgelopen zomer met de groep diverse keren gesproken over het verhogen van de attractiviteit. Want dat kan beter, daar zijn we het allemaal over eens. We zullen iets meer risico in ons spel moeten leggen. Het is een lastige balans, omdat je ook weer niet te veel ruimtes wilt weggeven. Onze kracht is het positiespel. Dat heeft ons stabiliteit en succes gebracht. Nu gaat het erom dat we daar nog meer dreiging en aanvallende accenten aan toevoegen."